ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διογκώνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο Βελεστίνο

διογκώνεται-το-πρόβλημα-με-τα-αδέσποτ-5674

Αυξάνεται ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Βελεστίνου με γοργούς ρυθμούς. Σκύλοι με λουράκια, προσεγμένοι και περιποιημένοι βρίσκονται ξαφνικά στο δρόμο λόγω της αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να τα συντηρήσουν πλέον. Οι σκύλοι έχουν δημιουργήσει αγέλες και περιφέρονται στην περιοχή ψάχνοντας προφανώς για φαγητό. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη αλλά και επικίνδυνη.

Το πρόβλημα παρατηρείται κυρίως στο αθλητικό στάδιο του Βελεστίνου όπου συγκεντρώνονται αγέλες 8 και 10 σκύλων, που πολλές φορές επιτίθενται στους ανθρώπους που πηγαίνουν να αθληθούν, μάλιστα όπως καταγγέλλουν πολλές φορές μεγαλόσωμα σκυλιά μπαίνουν ακόμη και μέσα στο γήπεδο.

Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν την αδυναμία του Δήμου να αναλάβει μια σοβαρή πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Χαρακτηριστικά αναφέρουν : «Η αδυναμία του Δήμου να πράξει το οτιδήποτε αφού δεν υπάρχει κονδύλι για χώρο όπου θα μεταφερθούν είναι δεδομένη και γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Εκείνο που δεν ήταν γνωστό είναι πως υπάρχει υποχρέωση τα ζώα μόνο να εμβολιάζονται και έπειτα να αφήνονται και πάλι στους δρόμους. Δυστυχώς το φαινόμενο έχει μετατραπεί σε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αν κανείς σκεφτεί και τις περίεργες εξαφανίσεις κάποιων από αυτά τα ζώα κρίνεται αναγκαία η οποιαδήποτε παρέμβαση και για τους πολίτες αλλά και για τα ζώα».

Από την πλευρά του ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Κόσμος και Φύση», αναφέρει ότι υπήρχαν κάποιες συζητήσεις με τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, ωστόσο «πάγωσαν» χωρίς να βρεθεί κάποια λύση.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου