ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πνοή» στο αλσύλλιο Στεφανοβικείου

πνοή-στο-αλσύλλιο-στεφανοβικείου-10468

«Πνοή» στο αλσύλλιο που βρίσκεται δίπλα στο Γυμνάσιο, έδωσαν χθες μαθητές και καθηγητές από το Στεφανοβίκειο που σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, προχώρησαν στη δενδροφύτευση δεκάδων δένδρων σε ένα χώρο που για χρόνια ήταν εγκαταλειμμένος και πλέον αναζωογονείται.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες την υλοποίηση προγράμματος δενδροφυτεύσεων σε κοινόχρηστους χώρους έχοντας το σύνθημα «υιοθετώ το δένδρο μου».

Ολόθερμος συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας αποδεικνύεται το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου που υλοποιεί ήδη περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο αλσύλλιο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο και αποτελεί ξεχωριστό πνεύμονα πρασίνου. Ο χώρος αυτός ήταν για χρόνια εγκαταλειμμένος, ενώ εδώ και μερικούς μήνες, συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό και καλλωπισμό του, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικός και προσβάσιμος στους κατοίκους και τους μαθητές.

Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Γυμνασίου Στεφανοβικείου ήταν άμεση και πριν λίγες ημέρες παραχωρήθηκαν δεκάδες ρίζες από δένδρα για να φυτευτούν στο αλσύλλιο.

Οι μαθητές φύτευσαν δένδρα που παραχωρήθηκαν από το Δήμο, αλλά και κάποια που προμηθεύτηκε το ίδιο το σχολείο, ενώ η διάθεση και νέων ριζών θα συνεχιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα και από τη συνεργασία που υπάρχει και με το Δασαρχείο. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα διατεθούν πάνω από 100 δένδρα στο σχολείο.

Στη δενδροφύτευση βρέθηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου η οποία τόνισε τη σημασία της όλης πρωτοβουλίας για την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και της προστασίας των εστιών πρασίνου.

Η ίδια επίσης συνεχάρη το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου που έχει επεκτείνει τις δράσεις που συνδέουν το σχολείο με την κοινωνία καλλιεργώντας στους μαθητές τη συλλογική ευθύνη και την κοινωνική ευσυνειδησία και πρόσφατα πραγματοποίησε μπαζάρ για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τρόφιμα και άλλα πολύτιμα είδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου