ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ειδήσεις του Βελεστίνου

ειδήσεις-του-βελεστίνου-11201

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Με πίστωση 313.000 ευρώ συνεχίζεται η ανακατασκευή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, στο κέντρο του Βελεστίνου που μαζί με το νεοκατασκευασθέν Ρολόγι ύψους 25 μέτρων αποτελούν πυλώνα πολιτικής αναβάθμισης για το Βελεστίνο.

Σαρηγκιόλ

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα «Σαρηγκιόλ». Ένα λιβάδι για το οποίο παλαιότερες δημοτικές αρχές και κτηνοτρόφοι του Βελεστίνου αποδύθηκαν σε αγώνες δεκαετιών για να περιέλθει ολόκληρο στην κυριότητα του δήμου Βελεστίνου, νυν Ρήγα Φεραίου. Επισημαίνεται πως τώρα μπορεί ολόκληρο (1.050 επιπλέον στρέμματα) να περιέλθει στο Δήμο για χρήση κτηνοτρόφων, αρκεί να κινητοποιηθεί η δημοτική αρχή.

Λύκειο Καναλίων

Καθολικό το αίτημα των κατοίκων Καναλίων, όπως κύρια επιδίωξη της δημοτικής αρχής Ρήγα Φεραίου να παραμείνει το Λύκειο στα Κανάλια για την εξυπηρέτηση των μαθητών της περιοχής, αποτελούν παράγοντα μάθησης και πολιτισμού της μαθητικής κοινότητας.

Πλατεία Περιβλέπτου

Με την ανακατασκευή της πλατείας Περιβλέπτου, άλλαξε μορφή το χωριό προς το καλύτερο και βελτιώθηκε η εμφάνιση. Το έργο έγινε με ενέργειες της δημοτικής αρχής και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ν. Γάτου. Με ενέργειες του ίδιου του προέδρου ασφαλτοστρώθηκε και τμήμα του δρόμου που συνδέει το Ελευθεροχώρι με την οδό Βόλου-Φαρσάλων.

Του Βασίλη Καραμπερόπουλου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου