ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστίνο: Εκτίμηση ζημιών από την χαλαζόπτωση

βελεστίνο-εκτίμηση-ζημιών-από-την-χαλ-15187

Άμεση επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ είχε χθες Τρίτη ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προκειμένου να σταλεί κλιμάκιο ελεγκτών για να εκτιμήσει τις ζημιές στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποζημίωσης. Τελικά το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα βρίσκεται στο Βελεστίνο σήμερα Τετάρτη

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε τη Δευτέρα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, προκάλεσε ζημιές τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στις αγροτικές καλλιέργειες.

Ωστόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας του Δήμου που απέστειλε μηχανήματα στα σημεία που είχαν δημιουργηθεί τα μεγαλύτερα προβλήματα, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, «για μισή και πλέον ώρα σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση το απόγευμα της Δευτέρας, φαινόμενο που είχε να συμβεί πολλά χρόνια στην περιοχή μας.

Οι περιοχές που έπεσε το περισσότερο χαλάζι, ήταν τα χωριά του Περιβλέπτου και ιδιαίτερα το Ελευθεροχώρι και η Κοκκίνα, το Βελεστίνο, η Χλόη, το Ριζόμυλο, το Στεφανοβίκειο.

Ήταν τόσο μεγάλη η χαλαζόπτωση που σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες μας μεταφέρθηκαν, στην παλιά εθνική οδό Βόλου-Λάρισας το ύψος του χαλαζιού έφτασε τους δέκα πόντους.

Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ελευθεροχωρίου-Περιβλέπτου, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και στις αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως τις δενδρώδεις και τα ζαχαρότευτλα.

Αμέσως, μόλις ξεκίνησε η χαλαζόπτωση, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας και σε συνεργασία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους υπήρχε ο απαιτούμενος συντονισμός των ενεργειών.

Στείλαμε μηχανήματα στις περιοχές που χρειαζόταν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο δρόμο Ελευθεροχωρίου-Περιβλέπτου, όπου προσωρινά είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω των φερτών υλών που είχαν μεταφερθεί στο οδόστρωμα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες μέσα σε λίγη ώρα και μετά από τη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το πρόβλημα αποκαταστάθηκε».

ert.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου