ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ξεκίνησε η ανάπλαση στην Πλατεία Ρολογιού

ξεκίνησε-η-ανάπλαση-στην-πλατεία-ρολο-16456

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε αναζήτηση αρμόδιου φορέα ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη διαμόρφωσης του εσωτερικού χώρου του ρολογιού Βελεστίνου. Οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία του Ρολογιού ξεκίνησαν εδώ και μερικούς μήνες και συνεχίζονται κανονικά.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η αναβάθμιση τόσο του εξωτερικού κοινόχρηστου χώρου, ώστε να είναι επισκέψιμος στο ευρύ κοινό, όσο και η διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του Ρολογιού, ώστε να είναι λειτουργικός αποκτώντας μια συγκεκριμένη πολιτιστική ταυτότητα.

Οι εργασίες στην πλατεία του Ρολογιού αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των προσεχών μηνών.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, η πλατεία του Ρολογιού, η πλατεία του Περιβλέπτου, ο Κόμβος του Βελεστίνου, η Υπέρεια Κρήνη είναι μερικά μόνο από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και παρά την οικονομική κρίση.

Ο προϋπολογισμός του έργου της πλατείας του Ρολογιού αγγίζει τα 313.000 ευρώ με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το ΕΣΠΑ και πιο συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΠΕΠ Θεσσαλίας.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση της πλατείας Ρολογιού έκτασης 1.500 τ.μ. η οποία θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις. Τα υφιστάμενα δέντρα διατηρούνται και συμπληρώνονται από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτήριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου