ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατείται ο αγωγός ύδρευσης

δημοπρατείται-ο-αγωγός-ύδρευσης-16841

Στο Στεφανοβίκειο στις 12 Μαρτίου

Στις 12 Μαρτίου θα δημοπρατηθεί ο αγωγός ύδρευσης για την περιοχή του Στεφανοβικείου, εξέλιξη που αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο υδροδοτικό ζήτημα του συγκεκριμένου δημοτικού διαμερίσματος.

Το θέμα του αγωγού ύδρευσης συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου που αφορά στη μεταφορά νερού μέσω αγωγού ύδρευσης από τη θέση «Εικοσάρια» προς την Τοπική Κοινότητα Στεφανοβικείου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 450.000 ευρώ και αφορά στην κατασκευή ενός αγωγού ύδρευσης γύρω στα δέκα χιλιόμετρα. Πριν λίγες μέρες η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε την έναρξη διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου τόνισε πως «στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήσαμε το πολύ σημαντικό θέμα της δημοπράτησης του αγωγού ύδρευσης στο Στεφανοβίκειο. Έχοντας ολοκληρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες εγκρίναμε τους όρους δημοπράτησης, ώστε στις 12 Μαρτίου να αναδειχθεί ο ανάδοχος εργολάβος και το έργο να αρχίσει να κατασκευάζεται.

Ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχει κατασκευαστεί ο αγωγός, ενώ παράλληλα προχωρούμε και τις διαδικασίες για την κατασκευή της νέας γεώτρησης. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη μετά από τη στήριξη που είχαμε και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Η ίδια εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της, τονίζοντας ότι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία του Στεφανοβικείου μπήκε σε φάση ολοκλήρωσης. Παράλληλα η κ. Λαΐτσου επεσήμανε πως το πόσιμο νερό στο Στεφανοβίκειο είναι κατάλληλο από το Σεπτέμβριο του 2011, βάσει των συστηματικών αναλύσεων που διεξάγονται. Με την κατασκευή βέβαια του νέου αγωγού και άντληση νερού από σημείο που έχει υποδείξει το ΙΓΜΕ, θα τερματιστεί η χρόνια αγωνία των κατοίκων για την ποιότητα του πόσιμου νερού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου