ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καταδίκη για πορνογραφία στο Βελεστίνο!

καταδίκη-για-πορνογραφία-στο-βελεστί-42385

Η υπόθεση πορνογραφίας, με τη σύλληψη ενός 50χρονου επιχειρηματία στο Βελεστίνο το καλοκαίρι του 2010, είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Το υλικό άσεμνου περιεχομένου, με «πρωταγωνιστές» ακόμη και ανήλικους, που είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, είχε συζητηθεί έντονα στην κοινωνία του Βελεστίνου, ενώ οι αρνητικές συνέπειες που ακολούθησαν στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική ζωή του επιχειρηματία ήταν μεγάλες.

Όσα συνέβησαν τις ημέρες τις σύλληψης, αλλά και όσα επακολούθησαν μετά την καταδίκη του πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή, ξεδιπλώθηκαν χθες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, στη διάρκεια καταθέσεων μαρτύρων, αλλά στην απολογία του κατηγορούμενου επιχειρηματία.

Στην κατοχή του και συγκεκριμένα μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το μεγαλύτερο σε όγκο πορνογραφικό υλικό που έχουν κατάσχει μέχρι σήμερα άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Βρέθηκαν αρχεία με όγκο δεδομένων 15-20 terabytes (!), κατέθετε χθες στη διάρκεια της δίκης ο ειδικός εμπειρογνώμονας του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος δεν προέκυψε από τις έρευνες να είναι χρήστης πορνογραφικού υλικού, λέγοντας ότι δεν είχε το προφίλ ενός χρήστη με διαδικτυακή διασύνδεση, μυστικοποίηση και κωδικοποίηση του υλικού.

Αντίθετα, το υλικό βρέθηκε πεταμένο και αχρησιμοποίητο και σε κατάσταση που έδειχνε ότι δεν ασχολούνταν μαζί του… Υλικό, όμως, που όπως τόνισε ο εμπειρογνώμονας, τόσο μεγάλο σε όγκο δεν είχε ξαναδεί ποτέ, παρά την μακρά εμπειρία του.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οδηγήθηκε στα ίχνη του κατηγορούμενου, όταν βρέθηκε ο προσωπικός του κωδικός – ταυτότητα σε ιστοσελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο. Με τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Βελεστίνου έγινε έρευνα στην επιχείρησή του, αλλά δεν βρέθηκε ούτε υλικό, ούτε σύνδεση με πορνογραφικές σελίδες.

Το ογκώδες υλικό βρέθηκε σε λάπτοτ, στο σπίτι του, το οποίο κατασχέθηκε μαζί με δύο σκληρούς δίσκους που ήταν δίπλα και άλλους 14 σε ράφι, σκονισμένους και αχρησιμοποίητους.

Ο ίδιος στην απολογία του ανέφερε πως το παράνομο υλικό κατέβασε μαζί με άλλο από το διαδίκτυο, χωρίς να το δει ποτέ ή να το χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε λόγο, πληρώνοντας μέχρι σήμερα για την επιπόλαιη κίνησή του. Τα χειρότερα, όπως είπε, ήρθαν λίγο μετά, όταν άγνωστο πώς, η σύλληψή του για πορνογραφία, συσχετίστηκε με υπόθεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που ήρθε τις ίδιες ημέρες στην επικαιρότητα, δίχως να έχει καμία σχέση.

Αποτέλεσμα ήταν να εξαφανιστεί από την περιοχή του, την εργασία του και να κρυφτεί, νιώθοντας δακτυλοδεικτούμενος, όπως περιέγραφαν κάτοικοι του Βελεστίνου, οι οποίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισής του.

Οι μάρτυρες μίλησαν για υπόδειγμα επιχειρηματία και ανθρώπου που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Κατέθεσαν δε ότι μόλις διαπίστωσαν την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση και την απομόνωσή του, τον έπεισαν να ξανανοίξει την επιχείρησή του, που είχε κλείσει.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου