ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέες δράσεις στο ΚΔΑΠ Βελεστίνου

νέες-δράσεις-στο-κδαπ-βελεστίνου-44926

Την παροχή ψυχολογικών, συναισθηματικών και γνωστικών δράσεων ξεκινά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Βελεστίνο με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του κοινωνικού συνόλου.

Η νέα δομή υπηρεσιών στο ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει με τη συνεργασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Στήριξης και Ενημέρωσης (ΚεΣυΠΕ). Οι δραστηριότητες θα εντάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες: ομάδες γονέων, συμβουλευτικός σταθμός, δοκιμασία σχολικής ετοιμότητας, πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής, και λογοθεραπευτική στήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Βελεστίνου, νηπιαγωγό, κ. Ελένη Κοντογιάννη στο τηλ. 24250-22741 για να δηλώσουν συμμετοχή, είτε στα τηλέφωνα του Δήμου 2425350209 και 2425350211.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου με αφορμή τις νέες αυτές δομές υπογράμμισε πως με τη λειτουργία του ΚΔΑΠ έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από πλούσιες παιδαγωγικές δραστηριότητες που εμπλουτίζονται με νέες δράσεις που αναφέρονται τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς και στοχεύουν στην ανίχνευση δεξιοτήτων, αλλά και στην πολύπλευρη στήριξη των γονιών στο σύνθετο ρόλο που έχουν της ανατροφής των παιδιών τους.

Οι νέες δράσεις

Οι νέες δράσεις που θα λειτουργήσουν στο ΚΔΑΠ Βελεστίνου με επαγγελματίες συμβούλους (ψυχολόγους, λογοθεραπευτές) του ΚεΣυΠΕ, είναι οι εξής:

1) Ομάδες Γονέων: Οι ομάδες στοχεύουν στο να στηρίξουν τους γονείς και να τους εκπαιδεύσουν πάνω σε θέματα που δυσκολεύουν και κάνουν σύνθετο και περίπλοκο το ρόλο τους.

2) Συμβουλευτικός Σταθμός: Η συγκεκριμένη δράση παρέχει σε γονείς και εκπαιδευτικούς ενημέρωση και συμβουλευτική πάνω σε θέματα που τους απασχολούν. Ατομικές συναντήσεις δίνουν την ευκαιρία σε γονείς να συζητήσουν θέματα που έχουν σχέση με τα παιδιά τους και την οικογενειακή τους ζωή γενικότερα.

3) Δοκιμασία Σχολικής Ετοιμότητας (Δοκιμασία Α’ τεστ-απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου). Μπορεί να ελεγχθεί με ασφαλή και αντικειμενικό τρόπο, με ένα τεστ, το κατά πόσο ένα παιδί που τελειώνει το νηπιαγωγείο είναι μαθησιακά έτοιμο να αρχίσει το σχολείο.

4) Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής (απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας). Μέσα από παιχνίδι, αφηγήσεις, ζωγραφική και διάλογο τα παιδιά οδηγούνται να κατανοήσουν τη συμπεριφορά τους, να μάθουν να απολαμβάνουν σωστά την επιτυχία τους και να εκμεταλλεύονται εποικοδομητικά την αποτυχία τους, αποδίδοντας σε αυτή ρεαλιστικό νόημα. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν νέους δρόμους που προάγουν την ψυχική υγεία.

5) Λογοθεραπευτική Στήριξη: Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ειδικεύεται στις διαταραχές του λόγου, της ομιλίας, της φωνής τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και στο επίπεδο της διάγνωσης και της θεραπείας.

Στις δράσεις αυτές θα συμπεριληφθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς και διαλέξεις από συμβούλους του ΚεΣυΠΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου