ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σύσκεψη για την κτηνοτροφία

σύσκεψη-για-την-κτηνοτροφία-49661

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Lactimed για την ανάδειξη και προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων συμμετέχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συνεργασία της Ένωσης Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας, αλλά και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου η πρώτη συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι, αγρότες και επιχειρηματίες της περιοχής, όπως επίσης στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, των Επιμελητηρίων με τους τοπικούς φορείς και τη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση και να αναζητηθούν μέθοδοι προώθησης των γαλακτοκομικών προϊόντων στην ευρύτερη Μεσόγειο, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η ανάδειξη νέων γεωργικών τεχνικών, η αξιοποίηση καινοτόμων παραγωγικών διαδικασιών, αλλά και η χρησιμοποίηση των σύγχρονων τάσεων στο μάρκετιγκ για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων εντάσσονται στους στόχους της συνάντησης.

Παρόμοιες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Μάλιστα από τις 14 μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου θα είναι σε εξέλιξη μια διεθνής αποστολή των προαναφερθέντων φορέων στην περιοχή της Θεσσαλίας για το ζήτημα των γαλακτοκομικών προϊόντων και πώς μπορούν να προωθηθούν μέσα από το ευρωπαϊκό στρατηγικό πρόγραμμα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε ότι «η ανάπτυξη του κτηνοτροφικού και γαλακτοκομικού τομέα είναι ιδιαίτερης σημασίας για την περιοχή μας, όπου πολλοί αγρότες δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς, είναι παραγωγοί, διαθέτουν επιχειρήσεις και στηρίζουν τις θέσεις εργασίας. Ζούμε μάλιστα σε μια εποχή, όπου είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ η προώθηση των προϊόντων στο εξωτερικό και η δημιουργία νέων προοπτικών στις εξαγωγές».

Από το Δήμο τονίζεται τέλος ότι μέσω του προγράμματος θα γίνουν και άλλες συναντήσεις, εκθέσεις και αγορές για την ανάδειξη των γαλακτοκομικών προϊόντων. Παράλληλα ενισχύεται το δίκτυο συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σε άλλες δράσεις, όπως στο θεσσαλικό σιδηρόδρομο, την αξιοποίηση του αγροκτήματος, την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου