ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιασαν δουλειά οι 60 συμβασιούχοι

επιασαν-δουλειά-οι-60-συμβασιούχοι-77916

Σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας και της υλοποίησης παρεμβάσεων έχουν απορροφηθεί πλέον οι 60 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας που προχώρησαν σε σύμβαση για εργασίες που υλοποιούνται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οι συμβασιούχοι θα εργάζονται μέχρι και τις αρχές Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και 20 ημέρες, ενώ έχουν καθοριστεί οι αρμοδιότητές τους.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, τα οφέλη είναι πολλά τόσο για τους ίδιους, όσο και για την κοινωνία. Το πρώτο και βασικότερο είναι πως δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών θα εργάζονται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας μηνιαίως 625 ευρώ εκτός από την ασφάλιση που θα έχουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι και μια «ένεση» για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην τοπική κοινωνία, αφού εκτιμάται πως σύμφωνα με τα στοιχεία ένα ποσοστό 70% των συμβασιούχων διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, επομένως έμμεσα καλύπτονται ανάγκες των νοικοκυριών και ενισχύεται η τοπική οικονομία.

Τα πλεονεκτήματα, όμως επεκτείνονται και στην ίδια τη λειτουργία του Δήμου και την ενίσχυση δράσεων στο επίπεδο της καθημερινότητας και όχι μόνο. Με δεδομένο τις ειδικότητες που ζήτησε ο Δήμος, οι συμβασιούχοι απασχολούνται ήδη στις υπηρεσίες καθαριότητας, του πρασίνου, των τεχνικών υπηρεσιών, των κοινωνικών δομών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου