ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τριάντα δέματα με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες

τριάντα-δέματα-με-τρόφιμα-σε-άπορες-οι-84413

Στη διάθεση τριάντα δεμάτων με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες και άτομα προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω της υπηρεσίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί με έδρα στέγασης το Ριζόμυλο, ενώ ήδη συγκεντρώνεται και ρουχισμός.

Παράλληλα ο Δήμος έχει ενταχθεί για δεύτερη φορά κατόπιν δικών του ενεργειών στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους δικαιούχους να αγγίζουν τους 1.700.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κοινωνικό έργο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με την οικονομική συγκυρία να γίνεται όλο και πιο δύσκολη για πολλά νοικοκυριά και μοναχικά άτομα λόγω μείωσης των εισοδημάτων.
Στο επίκεντρο των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου βρίσκονται περιπτώσεις οικογενειών και ατόμων που έχουν περιέλθει σε δεινή θέση και χρειάζονται συστηματική στήριξη σε τρόφιμα αλλά και ρούχα.

Στο Δήμο λειτουργεί ήδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ υπάρχει σταθερή συνεργασία με την δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», για τον εντοπισμό άπορων οικογενειών. Συγχρόνως το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης θα ενισχυθεί και με το προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και ο κατάλογος με τις περιπτώσεις άπορων ατόμων και οικογενειών που χρειάζονται τακτική βοήθεια, καθώς έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Ο συνολικός τους αριθμός ανέρχεται στους 60 και από το Δήμο έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες, προκειμένου η διάθεση τροφίμων να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εξέλιξη βέβαια που θα εξαρτηθεί και από την προσφορά τροφίμων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τη Δημοτική Αρχή «το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει τροφοδότη την ίδια την τοπική κοινωνία, τον ίδιο απλό πολίτη ο οποίος με τα τρόφιμα που θα προσφέρει ξέρει ότι θα ωφεληθούν άποροι συμπολίτες. Βέβαια η κρίση που γιγαντώνεται μέρα με την μέρα, κάνει όλο και πιο δύσκολο και το έργο της φιλανθρωπίας. Ωστόσο εμείς στηριζόμαστε στο αίσθημα της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης που πάντα δείχνει ο Έλληνας στις κρίσιμες στιγμές. Γι’ αυτό και το κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία για στήριξη του Παντοπωλείου, είναι διαρκές και μέχρι στιγμής υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία».

Στο Παντοπωλείο που στεγάζεται στο Ριζόμυλο έχουν ήδη συγκεντρωθεί ποσότητες τροφίμων, αλλά και ρούχων και παιχνιδιών.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες ετοιμάστηκαν 30 δέματα με διάφορα τρόφιμα και πρώτες ύλες, όπως αλεύρι, και μοιράστηκαν σε απόρους του Δήμου με τη συνδρομή και των εργαζομένων από το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Παράλληλα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ενταχθεί για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα έχουν ήδη ετοιμαστεί οι χώροι αποθήκευσης των προϊόντων, καθώς αναμένεται να σταλούν μεγάλες ποσότητες σε αλεύρι, λάδι, ζυμαρικά, αλλά και τυρί. Πιο αναλυτικά ο Δήμος αναμένει την προμήθεια των εξής ποσοτήτων: Φέτα ΠΟΠ 2521,5 κιλά, ζυμαρικά 8.405 κιλά, ελαιόλαδο 3.362 κιλά, ρύζι 11.767 κιλά και γραβιέρα Κρήτης 840,5 κιλά. Στο Δήμο οι δικαιούχοι ανέρχονται στους 1.700. Την πρώτη φορά που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα στο Δήμο, οι δικαιούχοι ανέρχονταν στους 800 και πλέον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου