ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τμήμα άθλησης γυναικών στο Δήμο Ρ. Φεραίου

τμήμα-άθλησης-γυναικών-στο-δήμο-ρ-φερα-85332

Ξεκίνησαν από αρχές της εβδομάδας τα τμήματα άθλησης για τις γυναίκες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, οι οποίες θα μπορούν να εξασκούνται στη γιόγκα, τις πιλάτες και τη ρυθμική γυμναστική αξιοποιώντας έτσι το λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους αλλά και αποκτώντας σωματική και ψυχική υγεία.

Για τη διενέργεια των αθλητικών ασκήσεων έχουν αξιοποιηθεί οι χώροι των σχολείων, καθώς τα μαθήματα γίνονται τις απογευματινές ώρες. Επίσης τα προγράμματα άθλησης πραγματοποιούνται σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γυναικών.

Υπεύθυνη για τη διενέργεια του προγράμματος άθλησης και άσκησης των γυναικών είναι μια γυμνάστρια.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται ένα τόσο εκτεταμένο πρόγραμμα για γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, μια πρωτοβουλία που διεξάγεται χωρίς κόστος για το Δήμο, αλλά χάρη στην ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού καθώς και του ενδιαφέροντος για τη στήριξη των γυναικών.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είχε πριν λίγες ημέρες ανακοινώσει τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων. Η ανταπόκριση των γυναικών υπήρξε μεγάλη από όλες τις περιοχές του Δήμου, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 300 αιτήσεις.

Μάλιστα από το Δήμο δημιουργήθηκαν τμήματα σε όλες τις περιοχές, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι περιπτώσεις, ενώ έχει ανακοινωθεί και το πρόγραμμα υλοποίησης του προγράμματος για κάθε περιοχή. Ανά δημοτικό διαμέρισμα το πρόγραμμα θα υλοποιείται μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα να συνεχιστεί όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εκτιμάται ότι τα οφέλη για τις γυναίκες είναι πολύπλευρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου