ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε επιφυλακή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

σε-επιφυλακή-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-92523

Σε άμεση αντιμετώπιση των ζημιών στο οδικό δίκτυο αλλά και σε σχολεία προχώρησε χθες ο Δήμος Ρήγα Φεραίου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διήμερο. Στις ημιορεινές περιοχές του Δήμου παραμένουν τα οχήματα για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Όπως τονίζεται από το Δήμο, άμεση ήταν η παρέμβασή του στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία. Προχθές το βράδυ, όταν η βροχόπτωση άρχισε να δυναμώνει, υπήρξε κίνδυνος εισροής υδάτων στο Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Κεραμιδίου. Υπήρξε άμεση ενεργοποίηση και μετά από συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κεραμιδίου ακολούθησε παρέμβαση στα παράθυρα και το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, ενώ χθες τα δύο σχολεία λειτούργησαν κανονικά. Παράλληλα, ο Δήμος αντιμετώπισε και ζητήματα στα Δημοτικά Αερινού και Αγίου Γεωργίου.

Από νωρίς χθες το πρωί μηχανήματα μεταφέρθηκαν και στην περιοχή των Καναλίων, όπου είχε δημιουργηθεί πρόβλημα σε δρόμους που οδηγούσαν σε κάποια ποιμνιοστάσια. Μετά από παρεμβάσεις αποκαταστάθηκαν οι ζημιές.

Πάντως ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν δημιουργηθεί και στο δρόμο μεταξύ Κεραμιδίου – Σκλήθρου. Ο δρόμος είναι ουσιαστικά αγροτικός και θα ζητηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαργαρίτης Μπαρτζιάλης υπογράμμισε ότι η κακοκαιρία έπληξε κυρίως τις περιοχές της Κερασιάς, των Καναλίων και του Κεραμιδίου. Σε αυτά τα δημοτικά διαμερίσματα στείλαμε τα μηχανήματα για να παρέμβουν στο οδικό δίκτυο και, όπου αλλού χρειαζόταν, ενώ θα παραμείνουν εκεί, για ο,τιδήποτε συμβεί. Πλέον με τις προσλήψεις των συμβασιούχων πεντάμηνης διάρκειας έχουμε τη δυνατότητα να καλύπτουμε και απογευματινές βάρδιες.

Στο μεταξύ σε κατάληψη βρισκόταν χθες το Δημαρχείο λόγω της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων που αντιδρούν στις διαθεσιμότητες.

Επίσης μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των γυναικών για να συμμετάσχουν στα τμήματα γυμναστικής που θα λειτουργήσουν από το Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Ακόμη έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από μέλη ευπαθών κοινωνικών ομάδων για ένταξη στο πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου