ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επείγει η ολοκλήρωση

επείγει-η-ολοκλήρωση-101455

Επιστολή με την οποία τονίζει την ανάγκη συνέχισης των εργασιών για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου από τη λίμνη Κάρλα, το οποίο αυτή την περίοδο λιμνάζει ενώ έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Κωστή Χατζηδάκη η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου.

Η Δημοτική Αρχή μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ένα από τα συμπληρωματικά έργα είναι και το αρδευτικό δίκτυο το οποίο θα ξεκινάει από τη λίμνη και θα διακλαδώνεται στις παρακάρλιες περιοχές με στόχο την άρδευση των χιλιάδων καλλιεργειών που βρίσκονται στο θεσσαλικό κάμπο, εξέλιξη που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στη διασφάλιση της ποιότητας του υπόγειου υδροφορέα, αφού θα εξαλειφθούν οι αρδευτικές γεωτρήσεις, ενώ θα συμβάλλει και στην οικονομική ανακούφιση των αγροτών που διαθέτουν μεγάλα ποσά για την ενοικίαση και την εκτέλεση των σχετικών εργασιών για τις γεωτρήσεις.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου θα επιτευχθεί και η πολυπόθητη ανανέωση των νερών της λίμνης που είναι καίριας σημασίας για τη διάσωση του οικοσυστήματος του ταμιευτήρα.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόλις το 10% των εργασιών, ενώ η εργολαβία έχει σταματήσει.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ενεργοποιηθεί επανειλημμένα για την προώθηση του έργου, αλλά δυστυχώς τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχουν ανταποκριθεί.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και, εφόσον πρόκειται για ευρωπαϊκούς πόρους από τους οποίους χρηματοδοτείται το έργο, θα πρέπει να υπάρξει αποτελμάτωση όσο το δυνατόν συντομότερα.

Με την παρούσα επιστολή λοιπόν σας ζητάμε να ενεργοποιηθεί άμεσα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εργασίες στο αρδευτικό δίκτυο.

Παράλληλα ο Δήμος ζητά να ενημερωθεί ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για το αρδευτικό δίκτυο Κάρλας, εάν κινδυνεύει ή όχι η χρηματοδότηση του έργου και πότε θα ολοκληρωθεί το αρδευτικό δίκτυο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου