ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λυόμενες αίθουσες στο ΕΠΑΛ

λυόμενες-αίθουσες-στο-επαλ-106588

Σε παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με στόχο τη βελτίωση της κτηριακής του υποδομής, αλλά και τη δημιουργία νέων χώρων άθλησης για τους μαθητές. Παράλληλα ο Δήμος με επιστολή του προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων ζητεί την τοποθέτηση τριών λυόμενων αιθουσών στο Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου το οποίο παρουσιάζει αύξηση μαθητικού δυναμικού.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε χθες το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μαργαρίτη Μπαρτζιάλη και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡΦ κ. Γιώργο Κουκότσικα, όπου κατέγραψαν τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι πιο λειτουργικό το σχολείο.
Στο μεταξύ, την τοποθέτηση τριών λυόμενων αιθουσών (κοντέινερ) λόγω αύξησης του μαθητικού δυναμικού ζητά με επιστολή στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Από τη Δημοτική Αρχή τονίζεται πως η σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Βελεστίνου έχει κάνει επιτακτική την ενίσχυση της κτηριακής υποδομής του. Πιο συγκεκριμένα πέρυσι φοιτούσαν 50 μαθητές, ενώ φέτος φοιτούν 80 μαθητές με την μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στην Α’ Τάξη Λυκείου, όπου άγγιξε το 100%.

Εδώ και χρόνια το ΕΠΑΛ Βελεστίνου στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο στο οποίο έχουν προστεθεί λυόμενες αίθουσες. Ωστόσο λόγω της φύσης του συγκεκριμένου σχολείου, απαιτούνται πολλές αίθουσες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων γενικής παιδείας, αλλά και των εργαστηρίων που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της πρακτικής διδασκαλίας των μαθητών, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη πως έχει προταθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας η ίδρυση ακόμη δύο τομέων, Γεωπονίας και Υγείας, από την ερχόμενη σχολική χρονιά που θα προστεθούν στους ήδη δύο λειτουργούντες τομείς, Οικονομίας και Πληροφορικής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου