ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων

πρόγραμμα-κατάρτισης-ανέργων-112145

Σε ενεργοποίηση τίθεται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου το πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης μέσω της απασχόλησης ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συνολικά θα καταρτιστούν λαμβάνοντας επιδότηση 30 άτομα, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα διαρκέσουν μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου.

Την ερχόμενη Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ρήγα Φεραίου: Νέοι Δρόμοι Απασχόλησης και επιχειρηματικότητας», που εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες σε Δήμους της Μαγνησίας» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πράσινη ΕΚΟνομία στο πλαίσιο προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει ως εταίρος μαζί με τους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο το οποίο συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Στόχος του έργου είναι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας άτομα που προέρχονται από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δραστηριοποιούμενα ακόμη και στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα καταρτιστούν 30 άτομα τα οποία θα λάβουν και επιδότηση για το χρόνο επιμόρφωσής τους. Στη συνέχεια θα επιχειρηθεί η σύνδεσή τους με διάφορους τομείς εργασίας, ώστε να απασχοληθούν και να αναπτύξουν σταδιακά τις γνώσεις που απέκτησαν.
Οι κατηγορίες που εντάσσονται στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, είναι οι εξής: μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά ή χωρίς τυπικά προσόντα, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας η επαπειλούμενα από τη φτώχεια, Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, Μετανάστες, Παλιννοστούντες και Πρόσφυγες.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου θα πραγματοποιηθεί κατάρτιση των ανέργων σε δύο τομείς, * τις τοπικές παραδοσιακές επαγγελματικές δραστηριότητες και * τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Το κάθε πρόγραμμα θα έχει χρόνο κατάρτισης 135 ώρες με τη μία ώρα να επιδοτείται με έξι ευρώ.

Στην ημερίδα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους συντελεστές του προγράμματος για τους στόχους του έργου, την κατάρτιση και όποιες διαδικασίες σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δράση.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «το ΤΟΠΕΚΟ αποτελεί ένα ακόμη πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας. Γιατί στη σημερινή μεταβαλλόμενη εποχή, χρειάζεται εκπαίδευση, επιμόρφωση, κατάρτιση, ώστε ο άνεργος να ενταχθεί αρμονικά στην αγορά εργασίας και να δραστηριοποιηθεί έχοντας ισχυρές βάσεις εστιάζοντας ακόμη και στο χώρο της αυτοαπασχόλησης, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Εμείς καλούμε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στην εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη για να ενημερωθούν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου