ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δικαστικό αγώνα ξεκινά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

δικαστικό-αγώνα-ξεκινά-ο-δήμος-ρήγα-φ-152377
Σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, προκειμένου να διαφυλαχθεί τμήμα δημοτικής έκτασης και να μην χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανέγερσης κτηρίου από ιδιώτες, θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή πολλά ερωτηματικά γεννά η στάση του τέως Δημάρχου Φερών κ. Κανάρη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντωνάκη σχετικά με το θέμα, καθώς ο κ. Αντωνάκης φέρεται να υπέγραψε ένορκη βεβαίωση υπέρ των ιδιωτών με τους οποίους είναι σε διαμάχη ο Δήμαρχος.
Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως το ζήτημα της κατάληψης δημοτικής έκτασης από ιδιώτες των οποίων το οικόπεδο συνορεύει με δημοτική έκταση οφείλεται στις λαθεμένες ενέργειες του πρώην Δημάρχου Φερών κ. Κανάρη, ενέργειες που ελέγχονται για τη νομιμότητά τους και εξαιτίας των οποίων έφτασαν στο σημείο οι ιδιώτες να διαθέτουν σήμερα οικοδομική άδεια η οποία περιλαμβάνει όλη την έκταση στη συγκεκριμένη περιοχή ως ιδιωτική.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου «ερωτηματικά δημιουργούνται από το γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2010 ο τέως Δήμαρχος Φερών κ. Κανάρης εξέδωσε βεβαίωση που συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα βάσει της οποίας οι ιδιώτες απέκτησαν οικοδομική άδεια και άρχισαν εργασίες σε δημοτική έκταση. Μάλιστα ο ένας από τους ιδιώτες ήταν εκείνη την εποχή δημοτικός σύμβουλος της ομάδας Κανάρη και διετέλεσε Αντιδήμαρχος. Όταν εμείς αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή είχαν δημιουργηθεί καταστάσεις που ήταν δύσκολο να αποτρέψουμε. Ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα και προχωρήσαμε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να διακόψουμε τις οικοδομικές εργασίες, τα οποία όμως απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο. Πραγματικά αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ο κ. Κανάρης προέβη στη χορήγηση της βεβαίωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος απώλειας δημοτικής έκτασης, όταν μάλιστα ο ίδιος ήταν πολύ καλός γνώστης της κατάστασης, αφού το θέμα είχε συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος».

Από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου τονίζεται επιπλέον ότι «λυπούμαστε όσο και καταδικάζουμε το γεγονός, πως κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντωνάκης, χωρίς να το γνωρίζουμε, κατέθεσε ένορκη βεβαίωση υπέρ των ιδιωτών, ενώ είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν η ενημέρωση και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, στην οποία ήταν παρών, για την έναρξη δικαστικών ενεργειών προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοτική έκταση. Αναρωτιόμαστε πώς μπορεί ένας πρώην υποψήφιος Δήμαρχος να προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες που βάζουν σε κίνδυνο τη δημοτική περιουσία».
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως θα συνεχιστούν οι νομικές ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δήμου. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας ότι θα κάνουμε ο,τιδήποτε είναι δυνατόν, προκειμένου να προστατευτεί η δημοτική περιουσία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου