ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαζικές αιτήσεις για υλοτόμηση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

μαζικές-αιτήσεις-για-υλοτόμηση-στο-δή-169797

Στην υλοτόμηση δασικών περιοχών κατόπιν υπόδειξης του Δασαρχείου Βόλου με στόχο τη διάθεση των καυσόξυλων στους μόνιμους κατοίκους των Καναλίων και της Κερασιάς θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, όπως αποφασίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα αποφασίστηκε η διάθεση καυσόξυλων στους μόνιμους κατοίκους των Καναλίων και της Κερασιάς. Η υλοτόμηση για την Κερασιά θα γίνει από το δασικό συνεταιρισμό της περιοχής, ενώ για τα Κανάλια θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους υλοτόμους αλλά και ανέργους. Μάλιστα καθορίστηκε το ανώτατο ποσό ανά τόνο που θα διατεθεί στους κατοίκους. Υπολογίζεται πως τα αιτήματα των κατοίκων τόσο από την Κερασιά, όσο και τα Κανάλια αγγίζουν τα 500.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλεί στο Δασαρχείο, προκειμένου να καθορίσει τη δασική έκταση που θα γίνει η υλοτόμηση, ενώ παράλληλα ορίστηκε και μια πενταμελή επιτροπή που θα εξετάσει τα συγκεκριμένα ζητήματα. Η υλοτόμηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας στην Χλόη που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Γενική ενημέρωση
Στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου αναφέρθηκε στο ζήτημα του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, όπου παρατηρούνται ελλείψεις σε γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό, αλλά και στο διεθνές συνέδριο για το Ρήγα Βελεστινλή και τις αρχαίες Φερές στο οποίο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι συνδιοργανωτής μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου