ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Προσλήψεις εκπαιδευτών στο ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου

προσλήψεις-εκπαιδευτών-στο-κδαπ-ρήγα-172907

Ζητά ο Δήμος ενώ το ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει εντός Οκτωβρίου

Συνεδρίασε χθες το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσε και στη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καθώς και τον προγραμματισμό πρόσληψης προσωπικού.

Τελικά στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να προσληφθούν εκπαιδευτές με δίμηνη απασχόληση από διάφορες ειδικότητες για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ. Οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται αφορούν μεταξύ άλλων στους μουσικούς, τους παιδαγωγούς, τους θεατρολόγους, τους γυμναστές. Επίσης, αποφασίστηκε να προσληφθεί και προσωπικό για την καθαριότητα των χώρων όπου θα στεγαστεί.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, μετά την απόφαση αυτή θα υποβληθεί το αίτημα στη αρμόδια υπηρεσία για να εγκριθούν οι θέσεις.

Το ΚΔΑΠ στοχεύουμε να το λειτουργήσουμε μέσα στον Οκτώβριο, ενώ η χρηματοδότηση θα προέρχεται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης.

Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου, καθορίστηκαν οι όροι δημοπράτησης του κυλικείου του ΚΑΠΗ Καναλίων.

Παράλληλα υπήρξε εξέλιξη και με την μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η οποία σε λίγο καιρό θα στεγάζεται στο χώρο του 1ου Δημοτικού Βελεστίνου. Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση Γραφείου Μνήμης για την προληπτική αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Ακόμη χθες συνεδρίασε και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ώστε να αντιμετωπιστούν διάφορα θέματα.

Στο ίδιο πλαίσιο εγκρίθηκαν και τα πρακτικά του πρόχειρου διαγωνισμού, για την «Προμήθεια εξοπλισμού σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.), για ΑμεΑ του Δήμου Ρήγα Φεραίου» που αφορά στο Τμήμα Ένταξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κάρλας – Ριζομύλου», συνολικού ποσού 20.370,03 €.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνει ελαιοχρωματισμός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου. Παράλληλα στο θέμα των σχολικών υποδομών η Δήμαρχος επισκέφθηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου και μίλησε με τις νηπιαγωγούς, ενώ συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου, ώστε το σχολείο να λειτουργεί ακόμη πιο αρμονικά.

Ακόμη εγκρίθηκαν τα πρακτικά του έργου Εκθεσιακός Χώρος – Κέντρο Πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής».

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Περιβλέπτου, ενώ σύντομα θα αρχίσουν και οι εργασίες στην πλατεία Ρολογιού.
Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνάντηση της θεατρικής ομάδας του Δήμου, όπου υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή από κατοίκους που θέλησαν να ενεργοποιηθούν στο όλο εγχείρημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου