ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ρήγας Φεραίος: Διάθεση φθηνών ξύλων στους μόνιμους κατοίκους

ρήγας-φεραίος-διάθεση-φθηνών-ξύλων-στ-201765

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Δασαρχείο για τη δυνατότητα υλοτόμησης της δασικής περιοχής κοντά στα Κανάλια, προκειμένου οι ποσότητες των ξύλων να δοθούν στους μόνιμους κατοίκους των Καναλίων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Όπως τονίζεται από τη Δημοτική Αρχή, οι ποσότητες των ξύλων που θα συγκεντρωθούν θα μοιραστούν στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής αυτής σε μειωμένη βέβαια τιμή.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων των Καναλίων να προμηθευτούν φθηνά ξύλα, είναι πολύ μεγάλο, καθώς μέχρι στιγμής οι αιτήσεις ανέρχονται στις 200.

Ευρυζωνικό δίκτυο

Επιστολή μέσω της οποίας ζητείται η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στην περιοχή του Κεραμιδίου-Βενέτου απέστειλε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προς τον ΟΤΕ, ώστε οι κάτοικοι να έχουν γρήγορο ίντερνετ για την επικοινωνία, την εργασία και την κοινωνική του δικτύωση.

Κινητοποιήσεις για το οικονομικό

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου που συμμετέχει στη σύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας το απόγευμα , τονίζει «πως άμεσα το Κράτος θα πρέπει να αυξήσει τους πόρους που διαθέτει στους Δήμους για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές δαπάνες και να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι Δήμοι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν».Η ίδια υπογράμμισε πως οι Δήμοι θα πρέπει να κινητοποιηθούν για την άμεση εκπλήρωση των αιτημάτων τους, καθώς τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου