ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ιδρύεται ΚΔΑΠ στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

ιδρύεται-κδαπ-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-256867

Εγκρίθηκε στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου

Στην προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα προχωρήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να υποστηρίξει μια κοινωνική δομή που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τα παιδιά στην κοινωνική και μαθησιακή τους εξέλιξη.

Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, όπου μέσα στα θέματα εντασσόταν και η δημιουργία ενός ΚΔΑΠ.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου θα επιδιώξει να λειτουργήσει τη συγκεκριμένη δομή μέσα από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο λειτουργούν δύο Παιδικοί Σταθμοί για τα παιδιά που δεν φοιτούν στο Νηπιαγωγείο. Με το ΚΔΑΠ θα μπορούν να απασχολούνται παιδιά μέχρι και την τελευταία τάξη Δημοτικού, ενώ οι ώρες λειτουργίας του θα είναι το απόγευμα, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους.

Αναφορικά με το χώρο στέγασης, αν και αυτή τη στιγμή, δεν έχει αποφασιστεί, από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποιο διδακτήριο.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως στην τελευταία συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου έγινε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα του ΚΔΑΠ. Ουσιαστικά αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την υλοποίησή του, προκειμένου να καλυφθούν και οι ανάγκες που υπάρχουν από τα παιδιά και τους γονείς για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους, ιδίως τις απογευματινές ώρες. Υπάρχουν συγκεκριμένα διαδικαστικά στάδια τα οποία θα πρέπει να ξεπεράσουμε για να φτάσουμε την ίδρυση του ΚΔΑΠ.

Εμείς θα κινηθούμε συντονισμένα και θα επιχειρήσουμε να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους για τη δημιουργία μιας ακόμη σημαντικής δομής στην περιοχή μας στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής η οποία θα διευκολύνει πολλούς γονείς που λόγω εργασίας ή άλλων υποχρεώσεων ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα συστηματικής φροντίδας των παιδιών για κάποιες ώρες την ημέρα. Το ΚΔΑΠ θα είναι ο χώρος, όπου τα παιδιά θα απασχολούνται και αναπτύσσουν την κοινωνική, πολιτιστική και γνωστική ικανότητα που έχουν. Παράλληλα ως Δήμος θέλουμε να παρέμβουμε στο θέμα της εξωσχολικής απασχόλησης των παιδιών, όπου υπάρχουν πολλά περιθώρια δράσεων.

Περίπου 250 ΚΔΑΠ λειτουργούν από το 2000 σε Δήμους της Ελλάδας, ενώ μεταξύ των δραστηριοτήτων που προσφέρουν είναι η μουσικοκινητική αγωγή, ο χορός, το κουκλοθέατρο, η περιβαλλοντική αγωγή – προβολή ντοκιμαντέρ, η παιδική λογοτεχνία, η θεατρική αγωγή – θεατρικό παιχνίδι, οι κατασκευές, η ζωγραφική, το σχέδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου