ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επαρκείς οι υποδομές για φοίτηση στους Παιδικούς Σταθμούς Ρήγα Φεραίου

επαρκείς-οι-υποδομές-για-φοίτηση-στου-284526

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών τους στους δύο Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και πιο συγκεκριμένα στο Βελεστίνο και το Ριζόμυλο.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως είναι δυνατή η κάλυψη όλων των αναγκών, καθώς υπάρχουν οι υποδομές και το προσωπικό για να παρέχουν την απαιτούμενη υποστήριξη στα παιδιά.

Για τη φετινή χρονιά ο αριθμός των προνηπίων και νηπίων που φοιτούν στους δύο Παιδικούς Σταθμούς, ανέρχεται στα 70 περίπου άτομα, ενώ οι υποδομές μπορούν να εξυπηρετήσουν και περισσότερα ακόμη άτομα.

Στους Παιδικούς Σταθμούς μπορούν να φοιτήσουν παιδιά ηλικίας 2,5-4 ετών, ενώ η μόνη περίοδος που δεν λειτουργούν οι δομές, είναι ο Αύγουστος. Κοινωνικοί λειτουργοί, νηπιαγωγοί βρεφονηπιοκόμοι, νηπιαγωγοί, μαγείρισσες και καθαρίστριες δραστηριοποιούνται στους Παιδικούς Σταθμούς.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι γονείς, αφορούν μεταξύ άλλων στο πιστοποιητικό γέννησης, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μια φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης, μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105.

Το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι, ενώ τα παιδιά λαμβάνουν πρωινό και μεσημεριανό. Παράλληλα η μετακίνησή τους γίνεται με τα λεωφορεία του Δήμου.

Τα τροφεία ανέρχονται στα 30 ευρώ το μήνα, αλλά για τις τρίτεκνες οικογένειες είναι 20 ευρώ το μήνα και για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν υπάρχουν καθόλου τροφεία.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει ενταχθεί από φέτος σε ένα πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ μέσω του οποίου επιδοτείται για όσες μητέρες εμπίπτουν σε ορισμένες κοινωνικές και οικονομικές κατηγορίες. Οι μητέρες αυτές δεν καταβάλλουν τροφεία, ενώ ο Δήμος λαμβάνει επιχορήγηση μέσω της οποίας μπορεί και καλύπτει τις λειτουργικές και άλλες ανάγκες των Παιδικών Σταθμών.

Οι μισές περιπτώσεις των φοιτούντων δεν πληρώνουν τροφεία, αφού οι γονείς τους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ το οποίο θα συνεχιστεί και του χρόνου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου