ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σχεδιάζεται ο Περιφερειακός Στεφανοβικείου

σχεδιάζεται-ο-περιφερειακός-στεφανο-285542

Επαφές του Δήμου με τα αρμόδια Υπουργεία Επαφές στην Αθήνα με στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών είχε προχθές η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου κεντρικό θέμα ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων για την υλοποίηση του ενός από τους δύο περιφερειακούς δρόμους στο Στεφανοβίκειο, αυτόν που βρίσκεται νότια του οικισμού. Στις συναντήσεις παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπαρτζιάλης.

Ο περιφερειακός δρόμος του Στεφανοβικείου που θα εξυπηρετεί τη μια πλευρά του δημοτικού διαμερίσματος αποτελεί ένα χρόνιο ζήτημα για την περιοχή με το οποίο είχαν ασχοληθεί και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Ήδη υπάρχει μελέτη η οποία όμως χρειάζεται παρεμβάσεις προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό, ωστόσο αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί πλέον είναι η χρηματοδότηση. Μάλιστα το έργο μπορεί να συμβάλλει και για περιβαλλοντικούς σκοπούς, ιδιαίτερα στο ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το 1.900.000 ευρώ, και το μεγαλύτερο μέρος του βάσει και της μελέτης θα καλυπτόταν μέσα από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Θησέας». Ωστόσο από τη στιγμή που ο «Θησέας» έχει «παγώσει» εδώ και πολύ καιρό λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης και δεν υπάρχει προοπτική να επαναλειτουργήσει, ο στόχος είναι η διερεύνηση άλλων πηγών χρηματοδότησης πιθανότατα μέσω του ΕΣΠΑ.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για το ζήτημα πως «κάνουμε προσπάθειες, προκειμένου ο Περιφερειακός δρόμος του Στεφανοβικείου που αφορά στη νότια πλευρά του διαμερίσματος να ξεκινήσει να υλοποιείται. Αυτός ήταν και ο λόγος των συναντήσεων στην Αθήνα, στο πλαίσιο δηλαδή της προώθησης του έργου μέσα από κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πάντως πέρα από την οδική κυκλοφορία και την εξυπηρέτηση των δημοτών, το έργο αυτό είναι και αντιπλημμυρικό, αφού βοηθά στη απορρόφηση των όμβριων υδάτων σε μια περιοχή άλλωστε που κατά καιρούς αντιμετωπίζει προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα. Στόχος μας είναι δρομολογήσουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες, ώστε ο Περιφερειακός να υλοποιηθεί. Και θέλουμε να ελπίζουμε πως παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση, μπορούν να βρεθούν τρόποι για την επίτευξη του όλου εγχειρήματος».

Σημειώνεται δε ότι ο δεύτερος Περιφερειακός δρόμος ο οποίος εξυπηρετεί και την πρόσβαση προς το στρατόπεδο ξεκινά να υλοποιείται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου