ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο

δημοπρατήθηκε-η-ανάπλαση-της-πλατεία-296062

Η δημοπρασία της ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού, έργου συνολικού προϋπολογισμού, 313.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Βελεστίνου.

Από τη Δημοτική Αρχή εκφράζεται ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της δημοπράτησης του έργου και τονίζεται πως ουσιαστικά ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου οικιστικής ανάπλασης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «η δημοπρασία έγινε υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από πλευράς εργολάβων. Τελικά υπήρξε ανάδοχος με σημαντικό ποσοστό έκπτωσης και πιστεύουμε ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία για την ανάπλαση της πλατείας η οποία θα αλλάξει αισθητικά, κοινωνικά και χωροταξικά την εικόνα της πόλης».

Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ στις 13/01/2012 και αφορά στη διαμόρφωση της πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο, με διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και συμπλήρωσή τους από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτήριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο.

Συνάντηση με μαθητές

Στο μεταξύ ξεκίνησε χθες το διήμερο εκδηλώσεων παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο περιβάλλον, την αγωγή υγείας και τον πολιτισμό από τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου και διοργανώνονται από το αρμόδιο γραφείο εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με τους διευθυντές, τους καθηγητές και τους μαθητές των σχολείων.

Χθες παρουσιάστηκαν τα προγράμματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία μαθητών επισκέφθηκε τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου της κατέθεσε ψήφισμα σχετικά με το Κεφαλόβρυσο και την ανάγκη να ξαναζωντανέψει αυτή η πηγή που αποτελούσε πηγή ζωής και ομορφιάς για την πόλη του Βελεστίνου.

Η κ. Λαΐτσου σημείωσε ότι το Κεφαλόβρυσο έχει στερέψει εδώ και αρκετά χρόνια. Δυστυχώς δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προληφθεί το πρόβλημα. Ωστόσο από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας-Μαυροβονίου-Κεφαλοβρύσου προσπαθεί να προωθήσει τη δημιουργία φραγμάτων και την επέκταση του αρδευτικού δικτύου που θα βοηθούσε στην αναβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή.

Επίσης, πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης, έργο που γίνεται σε συνεργασία με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου