ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατείται του Κέντρου Πολιτισμού

δημοπρατείται-του-κέντρου-πολιτισμο-299221

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο του Κέντρου Πολιτισμού στο Βελεστίνο το οποίο εντάχθηκε τελικά σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 635.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες εντάχθηκε το έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως πλέον σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού, το έργο του Κέντρου Πολιτισμού – «Μουσείου του Ρήγα» εντάσσεται οριστικά για χρηματοδότηση. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση με πολυθεματικό χαρακτήρα, όπου η έμφαση θα δίνεται στο έργο και την προσωπικότητα του Ρήγα Βελεστινλή, αλλά και στην ανάδειξη άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Η ίδια πρόσθεσε πως «είναι πολύ θετική η εξέλιξη της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και πρόσθεσε πως πλέον ο Δήμος θα προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου οι εργασίες να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Η εκτίμησή μας είναι πως μέσα στο καλοκαίρι θα μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε το έργο, ώστε ο ανάδοχος να προχωρήσει στο κατασκευαστικό κομμάτι. Εμείς μένουμε σταθεροί στην αρχή της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει ο Δήμος στην εκπόνηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων».

Στο μεταξύ διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βελεστίνου για το θέμα της διάνοιξης της ισόπεδης διάβασης του ΟΣΕ μπροστά από το 304 ΠΕΒ παρουσία στελεχών του Δήμου, αλλά και μηχανικών και εργολάβων.

Όπως τονίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, σε περίπου μία εβδομάδα η ισόπεδη διάβαση θα βρίσκεται σε χρήση και έτσι οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου, τμήματος του Βελεστίνου, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, θα μπορέσουν να έχουν άμεση πρόσβαση. Η ισόπεδη διάβαση θα χρησιμοποιείται, όσο διαρκούν οι εργασίες στον κόμβο του Βελεστίνου οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου