ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Πολιτισμού «Βελεστινλής»

στο-εσπα-το-κέντρο-πολιτισμού-βελεστ-303106

Ομόφωνα η πλειονότητα των αποφάσεων στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Η ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ του έργου κατασκευής του Εκθεσιακού Χώρου – Κέντρου Πολιτισμού στο Βελεστίνο, ο οποίος θα λειτουργήσει ως πολυθεματικός χώρος, αλλά και χώρος – σημείο αναφοράς σχετικά με το έργο και τη δράση του Ρήγα Βελεστινλή υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 635.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα στη δημοπράτηση του έργου ως ο κύριος φορέας υλοποίησής του.

Τη θετική εξέλιξη της ένταξης του έργου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ανακοίνωσε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως τόνισε μεταξύ άλλων «έγιναν συστηματικές προσπάθειες και υπήρχε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μενδώνη. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη της υπογραφής των όρων ένταξης και δηλώνουμε πως ως Δήμος είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του Κέντρου Πολιτισμού».

Σύμφωνα με το σχέδιο, σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου θα ανεγερθεί το Κέντρο Πολιτισμού στο οποίο θα στεγαστούν θεματικό μουσείο αφιερωμένο στο Ρήγα Βελεστινλή, ενώ συγχρόνως θα διαθέτει και πολλούς χώρους για εκθέσεις, διοργανώσεις συνεδρίων και άλλες δράσεις.

Στο μεταξύ στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΡΦ σχετικά με την κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει το πόσιμο νερό από την υπό ανόρυξη γεώτρηση στην περιοχή του Σαριγκιόλ μέχρι το Στεφανοβίκειο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 455.000 ευρώ.

Όπως επεσήμανε η Δήμαρχος, η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι η μοναδική που έχει ξεκινήσει ενέργειες για να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα του Στεφανοβικείου, ρίχνοντας ευθύνες για κωλυσιεργίες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και πρόσθεσε ότι για ακόμη μια φορά σύμφωνα με αναλύσεις από τον περασμένο Σεπτέμβριο το νερό είναι κατάλληλο προς πόση.

Τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρου για τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Γεωργίου, ενώ συζητήθηκε εκ νέου η επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων για το 2011, μετά την έγκρισή της από την επιτροπή του Άρθρου 152 στην Περιφέρεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου