ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κατασκευάζονται πράσινα δώματα

κατασκευάζονται-πράσινα-δώματα-305058

Στο Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό Βελεστίνου

Στην περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών κτηρίων μέσω της δημιουργίας «πράσινων δωμάτων» προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ενώ αυτή την περίοδο εκπονούνται και οι σχετικές μελέτες για την υποβολή της πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αποφασίστηκε να προωθηθεί το εγχείρημα.Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Δήμου τα δύο δημοτικά κτήρια που θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία «πράσινων δωμάτων» είναι ο Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο Βελεστίνου. Οι μελέτες βρίσκονται σε φάση εκπόνησης και από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την υποβολή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ.

Στον αρχικό προγραμματισμό του Δήμου ήταν να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα δημοτικά κτήρια σε όλες τις περιοχές του Δήμου, αλλά μόνο τα δύο σχολικά κτίρια πληρούσαν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η Δήμαρχος Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως ο Δήμος επιχειρεί να παρέμβει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων. «Επιλέχθηκαν τα δύο αυτά κτήρια, δηλαδή το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός, καθώς διαθέτουν στατική επάρκεια και τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται, όπως έχουν οριστεί από το πρόγραμμα του Υπουργείου. Στόχος μας ήταν να εντάξουμε και άλλα κτήρια, αλλά έλειπαν κάποιες βασικές προϋποθέσεις» τόνισε.

Η Δήμαρχος αναφερόμενη στους σκοπούς τους προγράμματος υπογράμμισε την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του Δημοσίου, τη βελτίωση των θερμικών και περιβαλλοντικών συνθηκών, την αναβάθμιση του μικροκλίματος της ευρύτερης περιοχής στην οποία εντάσσεται το κτήριο της παρέμβασης, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. την επίτευξη καλύτερης διαχείρισης των όμβριων υδάτων, τη δημιουργία νέων χώρων αναψυχής καθώς και τη διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας στα αστικά κέντρα.

Τέλος, συμπλήρωσε πως ο Δήμος επιχειρεί να δώσει και άλλες «πράσινες ενέσεις» στον αστικό ιστό των δημοτικών διαμερισμάτων διεκδικώντας την ένταξή του σε οποιοδήποτε σχετικό πρόγραμμα προκηρύσσεται.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου