ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δημοπρατείται η ανάπλαση του Ρολογιού στο Βελεστίνο

δημοπρατείται-η-ανάπλαση-του-ρολογιο-311795

Στο Βελεστίνο θα δημιουργηθεί ένας νέος κοινόχρηστος χώρος

Στην τελική ευθεία μπήκε η δημοπράτηση του έργου που αφορά στην οικιστική ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο και έχει προϋπολογισμό 313.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η δημοπράτηση για τον ορισμό του αναδόχου εργολάβου θα γίνει την Τρίτη 15 Μαΐου.

Όπως υπογράμμισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου «εντατικοποιούμε τις προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών» και πρόσθεσε πως με τη βιοκλιματική ανάπλαση του πεζοδρόμου, τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού, αλλά και την αξιοποίηση της Υπέρειας κρήνης δημιουργείται ένα ευρύ δίκτυο αστικών παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ειδικότερα με το έργο αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο.

Συντήρηση στις παιδικές χαρές Συντήρηση στις 20 παιδικές χαρές ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, με στόχο τη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού, αλλά και την βαθμιαία αναβάθμισή του για την πιο ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών. Η αρχή έγινε από την Κοκκίνα και μέσα στον επόμενο μήνα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Μεταξύ των παρεμβάσεων περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των ξύλων και μεταλλικών υλικών από τις κούνιες, τις τραμπάλες και τις τσουλήθρες, η τοποθέτηση νέων παγκακιών, η οργάνωση της περίφραξης του χώρου, όπου υπάρχει ανάγκη. Μάλιστα στο σχεδιασμό προβλέπεται και η προμήθεια νέων οργάνων στο πλαίσιο της ανανέωσης του εξοπλισμού.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο οι εργασίες συντήρησης της στέγης στο Δημοτικό Σχολείο στο Ριζόμυλο, ενώ από την Τεχνική Υπηρεσία προχωρούν και οι εργασίες για τη δημιουργία δύο γηπέδων 5×5 στο Μικρό Περιβολάκι και το Κεραμίδι. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για την αποκατάσταση των φθορών στο οδόστρωμα εντός των δημοτικών διαμερισμάτων.

Τέλος αύριο Πέμπτη θα γίνει στο Δήμο η συνάντηση της Δημάρχου με τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να συζητηθούν τα τελευταία διαδικαστικά στάδια ενόψει των βουλευτικών εκλογών.Για το θέμα είχε χθες εκτενή συνεργασία η Δήμαρχος με τα στελέχη των υπηρεσιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου