ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Λύση τώρα για τον κόμβο ζητά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από ΕΥΔΕ – ΠΑΘΕ

λύση-τώρα-για-τον-κόμβο-ζητά-ο-δήμος-ρήγ-321039

Και την οδική πρόσβαση στον Αγιο Γεώργιο

Την επίσπευση των διαδικασιών μετά πλέον και τη συγκατάθεση του ΟΣΕ για αξιοποίηση της ισόπεδης διάβασης μπροστά από το ΠΕΒ ζητεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου από την ΕΥΔΕ – ΠΑΘΕ που ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη άρση του οδικού αποκλεισμού του Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα ο Δήμος ζητεί από την εργολήπτρια εταιρία κατασκευής του κόμβου να προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδοστρώματος κοντά στη γέφυρα, ώστε τη Μεγάλη Εβδομάδα και τις διακοπές του Πάσχα να είναι ομαλή η οδική πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών στον Άγιο Γεώργιο και τμήματος του Βελεστίνου, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διανύουν επιπλέον απόσταση.

Προχθές ο ΟΣΕ απάντησε θετικά στο Δήμο στο αίτημα που είχε υποβληθεί και πλέον το θέμα βρίσκεται στην ευθύνη της ΕΥΔΕ – ΠΑΘΕ για να το τακτοποιήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε για το ζήτημα πως «είναι πολύ καλό ότι ο ΟΣΕ απάντησε θετικά στο αίτημά μας. Αλλά ο χρόνος επείγει για να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα. Γι’ αυτό και ζητούμε από την ΕΥΔΕ – ΠΑΘΕ να προχωρήσει γρήγορα τις ενέργειες για την αξιοποίηση της ισόπεδης διάβασης μπροστά από το ΠΕΒ, που θα αποτελέσει και τον κύριο οδικό άξονα των κατοίκων της περιοχής για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου.

Όμως, επειδή βρισκόμαστε ενόψει του Πάσχα και ο Άγιος Γεώργιος θα δεχτεί πολλούς επισκέπτες και οι οποίοι θα ταλαιπωρηθούν για να φτάσουν στον προορισμό τους, ζητούμε από την εργολήπτρια εταιρία να προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδοστρώματος στην γέφυρα, ώστε προσωρινά να επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων, μέχρι να αξιοποιηθεί η ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο ΠΕΒ. Δυστυχώς ήταν ανεπίτρεπτο αυτό που έκανε η εργολήπτρια εταιρία να κλείσει το δρόμο, χωρίς να μας ρωτήσει, έχοντας προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας».

Και πρόσθεσε πως «οι κάτοικοι στον Άγιο Γεώργιο αλλά και οι επαγγελματίες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται και ζητούν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην περιοχή τους άμεσα και να μην είναι υποχρεωμένοι να διανύουν περίπου οκτώ χιλιόμετρα περισσότερο για να φτάσουν στον τόπο τους, ερχόμενοι από το Βόλο. Ο εργολάβος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις ρυθμίσεις, διαφορετικά οι κάτοικοι θα κινητοποιηθούν».

Η κ. Λαΐτσου υπογράμμισε πως «ο Δήμος πολύ γρήγορα αντέδρασε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και απέσπασε την συγκατάθεση του ΟΣΕ για την εναλλακτική λύση στην πρόσβαση των κατοίκων στον Άγιο Γεώργιο, τις επιχειρήσεις και τμήματος του Βελεστίνου.

Ωστόσο η ευθύνη του προβλήματος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που προχώρησαν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χωρίς να μας ρωτήσουν».Κατέληξε δε ότι «για την περιοχή η κατασκευή του κόμβου του Βελεστίνου ήταν ένα χρόνιο αίτημα που ευτυχώς υλοποιείται και σε λίγους μήνες θα αποτελεί πραγματικότητα, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποβεί προσωρινά εις βάρος μερίδας των κατοίκων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου