ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Τα δάση μας στο έλεος της κρίσης…

τα-δάση-μας-στο-έλεος-της-κρίσης-359314

Κραυγή αγωνίας από το Τ.Σ. Κερασιάς για την παράνομη υλοτόμηση

SOS εκπέμπει το Τοπικό Συμβούλιο Κερασιάς για το δάσος στην Άνω Κερασιά που κινδυνεύει με αφανισμό εξαιτίας της παράνομης υλοτόμησης. Η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αντωνία Χασιώτη απέστειλε επιστολή στη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου προκειμένου να ληφθούν μέτρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να βλέπουμε καθημερινά τα δάση μας να λεηλατούνται.

Η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για οικιακές ανάγκες, αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτοί. Οι έμποροι ανεβοκατεβαίνουν στα βουνά μας χωρίς κανένα έλεγχο.Υλοτομούν χωρίς έλεος τα δάση και όχι μόνο. Κόβουν δέντρα όπως αμυγδαλιές μέσα από χωράφια ακαλλιέργητα. Φοβάμαι για τις συνέπειες. Ζητώ από όλους σας τη βοήθεια για την προφύλαξη των δασών μας, των περιουσιών μας.

Είναι γνωστό σε όλους, δεν πάει όμως άλλο να αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη. Ζητώ συνεργασία από όλους τους αρμόδιους φορείς άμεσα πριν θρηνήσουμε θύματα.Δυστυχώς -συνεχίζει η κ. Χασιώτη, καθημερινά τα δάση της τοπικής κοινότητας Κερασιάς λεηλατούνται. Σήμερα μπορεί κάποιοι να πλουτίζουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.Το χωριό μας κινδυνεύει από τους χειμάρρους και αν συνεχιστεί η λαθραία άναρχη ξύλευση γρήγορα θα κλαίμε για τα σπίτια μας, τα κτήματα και τις περιουσίες μας που πνίγονται από τα ποτάμια.Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν, δεν ακούν τα αλυσοπρίονα που πριονίζουν τις ζωές μας καθημερινά.Η κρίση ανάγκασε πολλούς να κόβουν ξύλα για τις οικιακές ανάγκες μιας και τα έσοδα δεν φτάνουν για πετρέλαιο και η κύρια πηγή θέρμανσης είναι οι ξυλόσομπες.Όμως η λεηλασία των εμπόρων γνωστών και άγνωστων, μιας και έρχονται απ’ όλο το νομό, να κόβουν ακόμη και δέντρα από τα χωράφια μας θα μας οδηγήσει σε άλλες ενέργειες. Γρήγορα οι κάτοικοι θα γίνουν οι ίδιοι δασοφύλακες των χωραφιών τους».Τέλος υπογραμμίζει ότι δηλαδή το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του είναι υποχρεωμένο να διαφυλάττει τους πολίτες του και τις περιουσίες τους. Αλλιώς επικρατεί αναρχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου