ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αιχμές Λαΐτσου για Γερακούδη

αιχμές-λαΐτσου-για-γερακούδη-398060

Την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στάση των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με τη μεγάλη καθυστέρηση που επιδεικνύουν στη χορήγηση της άδειας για την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση Σαριγκιόλ εκφράζει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου θα συμμετέχει στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το περιβάλλον, όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία για την κατάσταση του υπεδάφους και του νερού στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Στεφανοβικείου – Κιλελέρ και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν.

«Το ζήτημα του πόσιμου νερού είναι χρόνιο στο Στεφανοβίκειο και δυστυχώς καμία Δημοτική Αρχή κατά το παρελθόν δεν το αντιμετώπισε. Αντίθετα το παρέπεμπε η προηγούμενη στην επόμενη με ζημιωμένους πάντοτε τους κατοίκους. Εμείς εξαρχής δεν σταθήκαμε απέναντι στο πρόβλημα, αλλά πήραμε πρωτοβουλίες για να το λύσουμε επισημαίνει σε δήλωσή της η δήμαρχος Ελ. Λαΐτσου.

Επισημαίνει επίσης ότι μετά από διαδοχικές επισκέψεις το ΙΓΜΕ υπέδειξε τη θέση Σαριγκιόλ, όπου το υπέδαφος κρίθηκε κατάλληλο για την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης, ο Δήμος προχώρησε στην εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του δικτύου που θα συνδέει την υπό ανόρυξη γεώτρηση με το Στεφανοβίκειο και ζητήθηκε η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας για την ανόρυξη της γεώτρησης.

«Δυστυχώς οι μέρες περνούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν εγκρίνει την ανόρυξη της γεώτρησης στην περιοχή Σαριγκιόλ εμποδίζοντας την προσπάθεια που κάνουμε να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Με τη στάση τους εμπαίζεται ο λαός του Στεφανοβικείου ο οποίος ταλαιπωρείται εδώ και χρόνια με αυτό το θέμα. Η υπομονή όμως όλων έχει εξαντληθεί. Πλέον, αν δεν υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος, θα οδηγηθούμε σε κινητοποιήσεις και όποιες άλλες ενέργειες κρίνουμε σκόπιμες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου η στάση των αρμόδιων υπηρεσιών είναι αδικαιολόγητη, γιατί εκτός από την καθυστέρηση της έγκρισης της υδρευτικής γεώτρησης, δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθεί και το έργο της κατασκευής του δικτύου» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Λαίτσου βάλλοντας ευθέως κατά της κ. Πόπης Γερακούδη.

Σημειώνεται ότι λόγω της παρουσίας της κ. Λαΐτσου στην Αθήνα αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ενημέρωση των κατοίκων για το θέμα του πόσιμου νερού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου