ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου

επιχειρεί-να-υποβαθμίσει-το-θέμα-η-δημ-404001

Η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου επιχείρησε χθες να υποβαθμίσει πλήρως το θέμα με την ακύρωση της απόφασης για τις μελέτες που αφορούν σε δύο έργα στο Βελεστίνο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, χωρίς ωστόσο να απαντά επί της ουσίας στις αιχμές που άφησε προχθές ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χρ. Παπαρούνας για το γεγονός ότι δεν έγινε διαγωνισμός και δεν αναζητήθηκε συνεργασία με κανένα μελετητικό γραφείο του Βόλου αλλά προτιμήθηκε ιδιωτική εταιρία της Αθήνας.

Τη σκυτάλη χθες της κριτικής για το θέμα παρέλαβαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Αντωνάκης και Δημ. Νασίκας που επέκριναν τη Δημοτική Αρχή για το γεγονός ότι βεβιασμένα έσπευσε να ανακοινώσει, και μάλιστα «πανηγυρικά μέσω δελτίων Τύπου, τα δύο έργα χωρίς ακόμη να είναι σίγουρη ότι θα εγκριθούν οι μελέτες από τις αρμόδιες υπηρεσίες». Παράλληλα όπως τόνισαν το σκεπτικό της ακύρωσης των δύο αποφάσεων για τις συγκεκριμένες μελέτες αλλά και οι αιχμές του κ. Παπαρούνα εγείρουν σοβαρά ζητήματα στα οποία θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να απαντήσει πειστικά και όχι υπεκφεύγοντας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Δημοτική Αρχή πάντως επισημαίνεται ως απάντηση στα όσα καταγγέλθηκαν ότι «πρόκειται για ένα εντελώς διαδικαστικό θέμα που δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα με τις μελέτες. Οι μελέτες έχουν υποβληθεί για τα δύο έργα της ανάπλασης του Κεντρικού Πεζόδρομου και των δύο πλατειών του Βελεστίνου (της πλατείας Ρολογιού και της πλατείας πλησίον του Σταδίου) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και έχουν αποφασιστεί ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δυστυχώς κάποιοι οι οποίοι έχουν εμπάθεια με τη Δημοτική Αρχή λένε πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, γιατί απλούστατα δεν έχουν καμιά γνώση για το θέμα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου