ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. ζητά ο Δημ. Νασίκας για τις κατασχέσεις

εκτακτη-σύγκληση-του-δ-σ-ζητά-ο-δημ-νασ-411103

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου ζητά ο επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Δημ. Νασίκας για τις οφειλές προς τρίτους. Ο κ. Νασίκας μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κάνει λόγο για «διασυρμό του Δήμου» και αποκαλύπτει ότι η αντιπολίτευση αγνοεί το μέγεθος του προβλήματος καθώς ποτέ δεν υπήρξε αναλυτική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά αιφνιδιαστήκαμε αρνητικά στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νασίκας. Ο διασυρμός του Δήμου μας στα μέσα ενημέρωσης για τις κατασχέσεις που έχουν δρομολογηθεί και η πλήρης άγνοια της αντιπολίτευσης για τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου, μας ωθεί να ζητήσουμε την άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή το θέμα έχει τις νομικές του διαστάσεις, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασιστεί να ασκηθούν όλα τα ένδικα μέσα που μας δίνει ο νόμος για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Δήμου και κατ΄ επέκταση των δημοτών μας.

Μεγάλες οι ευθύνες για τη Δημοτική Αρχή η οποία θα πρέπει επιτέλους να πάρει επισήμως δημόσια θέση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταξη του κ. Νασίκα είχε καταθέσει ήδη επερωτήσεις και ζητούσε να ενημερωθεί το Δ.Σ πόσες διαταγές πληρωμών έχουν επιδοθεί στο Δήμο, επίσης πόσες αποφάσεις για χρέη του Δήμου, καθώς και πόσες αγωγές κατά του Δήμου έχουν κατατεθεί, ποιοι είναι οι προμηθευτές και σε ποια ποσά οφειλών αναφέρονται και σε περίπτωση που οι οφειλές του Δήμου δεν αμφισβητούνται από το Δήμο, για ποιο λόγο δεν πληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο Δήμος με αδικαιολόγητα δικαστικά έξοδα.

«Είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες κατασχέσεις κατά των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία του. Εργολάβοι και προμηθευτές έχουν χάσει την υπομονή τους και στρέφονται σε δικαστικά μέσα για να δικαιωθούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι σε επαφή που είχαμε με κάποιους από αυτούς δήλωσαν ότι προσπάθησαν να έρθουν σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή πολλές φορές χωρίς να υπάρξει όμως καμία ανταπόκριση από πλευράς του Δήμου με αποτέλεσμα να κινηθούν οι διαδικασίες διαταγής πληρωμών και κατασχέσεων. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει τρόπο σκέψης και διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων για την αποφυγή του διασυρμού του Δήμου και την προστασία των συμφερόντων των δημοτών του» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Νασίκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου