ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναβίωσε ο Κερασιώτικος Γάμος

αναβίωσε-ο-κερασιώτικος-γάμος-423949

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου στην Κερασιά η βραδιά παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων και αναπαράσταση Κερασιώτικου γάμου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ριζομύλου Διάπλαση με χοροδιδάσκαλο τον Λουλούδη Ιωάννη, χόρεψαν Θρακιώτικους χορούς, ο Μορφωτικός – Αθλητικός Σύλλογος Αριστοτέλης Στεφανοβικείου με χοροδιδάσκαλο τον Μανούσιο Στάθη που χόρεψαν Ποντιακούς χορούς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς με χοροδιδαδασκάλους την Μανώλη Αντιγόνη και Τσιάμη Χρήστο που χόρεψαν χορούς νησιών Ιονίου – Αιγαίου και Κρήτης και επίσης παρουσίασαν τον Κερασιώτικο Γάμο.

Η αναβίωση ήταν συγκινητική γιατί θυμήθηκαν οι παλιότεροι και έμαθαν οι νεότεροι πως γινόταν τότε ο γάμος. Τα χορευτικά πραγματοποίησαν εξάλλου εντυπωσιακή εμφάνιση με πλούσιες φιγούρες και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο ενώ στη συνέχεια, ανταλλάχτηκαν αναμνηστικές πλακέτες. Η γιορτή εξελίχθηκε με απίστευτο κέφι αφού οι παρευρισκόμενοι φίλοι του χωριού που κατέκλυσαν την πλατεία, χόρεψαν μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Τ.Σ. Κερασιάς κ. Χασιώτου Αντωνία και το μέλος κ. Κατσίκας Γιάννης ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Ριζομύλου κ. Αρμέτζος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Στεφανοβικείου κ. Παπαιωάννου Γιάννης, ο Πρόεδρος του Αριστοτέλη Στεφανοβικείου κ. Βλάχος Αθανάσιος, ο Γραμματέας του συλλόγου Διάπλαση κ. Μπόκας Λάμπρος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κερασιάς εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος Κερασιάς, ευχαρίστησε στο τέλος όλους όσους παρευρέθηκαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση, στους δασκάλους των χορευτικών που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή διεξαγωγή της και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωριών, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Σύλλογο, τους δασκάλους του χορευτικού Αντιγόνη Μανώλη και Χρήστο Τσιάμη καθώς και το Δήμο Ρήγα Φεραίου για τη στήριξη των εκδηλώσεων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου