ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Πράσινος Δήμος Ρήγα Φεραίου»

πράσινος-δήμος-ρήγα-φεραίου-851206

«Φωτοβολταϊκά συστήματα στα δημοτικά κτήρια προσανατολίζεται να τοποθετήσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου που έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Βελεστίνο.

Η Δημοτική Αρχή αναμένεται να εισηγηθεί πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών που θα τοποθετηθούν σε όλα τα δημοτικά κτήρια όπως τα ΚΑΠΗ, τα κτήρια που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς και στα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής.

Από τα φωτοβολταϊκά συστήματα τα δημοτικά κτήρια θα εξοικονομούν ενέργεια με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη μέρους των αναγκών ηλεκτροδότησής τους, ενώ ειδικά για τα σχολεία θα έχουν οικονομικό όφελος οι σχολικές επιτροπές από την πώληση του ρεύματος στην ΔΕΗ.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου επίσης αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν στις επιχορηγήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν στο Βελεστίνο και στο Ριζόμυλο, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ενημέρωση από τη δήμαρχο Ελένη Λαίτσου για το πρόβλημα που ανέκυψε με την ποιότητα του νερού στο δημοτικό διαμέρισμα Στεφανοβικείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να λάβει απόφαση για ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στην κοινότητα Στεφανοβικείου μετά την αποκάλυψη ότι στη δημοτική γεώτρηση που λειτουργούσε ανιχνεύτηκε χρώμιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής διαπιστώθηκε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου σε χρώμιο μετά από προγραμματισμένο έλεγχο στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Στεφανοβικείου.

Ήδη στο δημοτικό διαμέρισμα του Στεφανοβικείου έχει απαγορευθεί η πόση και η οικιακή χρήση από την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν επαναληπτικές δειγματοληψίες και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών επιμένουν ότι η ανίχνευση υπερβάσεων σε χημικές παραμέτρους, όπως το χρώμιο στα συστατικά του νερού, οφείλονται στην κακή ποιότητα του εδάφους, γι’ αυτό και θα επιχειρηθεί νέα ανόρυξη για υδρευτική γεώτρηση στην περιοχή.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Δημοτικής Αρχής με την τοπική κοινότητα του Στεφανοβικείου, ενώ διαρκής είναι και η ενημέρωση μέσω ειδικών ανακοινώσεων για τους δημότες της περιοχής προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα έχουν τεθεί εκτός και άλλες γεωτρήσεις, μία ιδιωτική και μία δημοτική, που κρίθηκαν ακατάλληλες λόγω υπερβάσεων, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να μη χρησιμοποιούνται.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου