ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Ορατό σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής το έργο της Κάρλας»

ορατό-σύμβολο-της-ευρωπαϊκής-συνοχή-740804

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η λαμπρή τελετή των εγκαινίων του έργου επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου στα Βαλκάνια.

Την “κορδέλα” των εγκαινίων έκοψε η η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κορίνα Κρέτσου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στον χαιρετισμό της η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. κ. Κορίνα Κρέτσου, αναφέρθηκε στην πολυδιάστατη αξία του μεγάλου αυτού έργου, επισημαίνοντας πως ξαναδίνει ζωή στο οικοσύστημα της περιοχής. “Τα πλεονεκτήματά του έργου εκτός από περιβαλλοντικά είναι και αναπτυξιακά” τόνισε χαρακτηριστικά η Επίτροπος που ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη συνεργασία τους ώστε σήμερα να παραδίδεται αυτό το “περίφημο έργο” όπως το χαρακτήρισε. ” Ο Κ. Αγοραστός είχε ένα όραμα και το έφερε σε πέρας με επιτυχία”, είπε η κ. Κρέτσου και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “το έργο της Κάρλας είναι ορατό σύμβολο της ευρωπαϊκής συνοχής. Είναι μια μεταμόρφωση όχι μόνο της λίμνης, αλλά της οικονομίας. Όλα αυτά τα έργα είναι η δύναμη με την οποία μπορείς να μεταμορφώσεις, να αλλάξεις τη ζωή των ανθρώπων”.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης έκανε και εκείνος λόγο από την πλευρά του για ένα μεγάλο έργο που θα συμβάλει στην υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου, στην άρδευση των εκτάσεων στον κάμπο της περιοχής, στην αντιπλημμυρική προστασία, αλλά θα συμβάλει και στην ανάπτυξη.

Ανέφερε ακόμη πως η Επίτροπός της ΕΕ είναι φίλη της Ελλάδας και πως χωρίς τη συνεργασία και τη συμπαράστασή της δεν θα επιτυγχάνονταν η ολοκλήρωση του έργου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε στα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που θα έχει η ευρύτερη περιοχή από το μεγάλο έργο επανασύστασης της λίμνης Κάρλας.

Τόνισε ακόμη η ολοκλήρωσή του – ώστε να μην χαθούν και τα 180 εκατ. ευρώ που δόθηκαν από την ΕΕ – επιτεύχθηκε με αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, με ενότητα και επιμονή στο στόχο και παρά τις δυσκολίες τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία με τα μνημόνια και τα capital controls.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της Λίμνης Κάρλας έδωσαν μεταξύ άλλων το παρών: οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και Στάθης Γιαννακίδης, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ και γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας οι βουλευτές Άννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Μπαργιώτας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε. Γιώργος Λαδόπουλος, Γ. Καλτσογιάννης, Αποστόλης Μπέμπης, Γιάννης Μπουτίνας, Γιώργος Μάττας, οι δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς, Αγιάς και Κιλελέρ, Δημήτριος Νασίκας, Παναγιώτης Κουτσιάφτης, Αντώνης Γκουντάρας και Θανάσης Νασιακόπουλος αντίστοιχα, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Νικόλαος, Ντίτορας, ο Διοικητής των Δημόσιων Νοσοκομείο Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, ο πρόεδρος του ΣΒΕΘ Αχιλλέας Νταβέλης, ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου Νικήτας Πρίντζος, εκπρόσωποι της 1η Στρατιάς, του ΑΤΑ, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας, πρώην βουλευτές, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου