ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Χρυσοβελώνη: Δρομολογείται η χρηματοδότηση του Δήμου Ρ. Φεραίου για αποκατάσταση ζημιών

χρυσοβελώνη-δρομολογείται-η-χρηματο-742844

Το Δήμαρχο του Δήμου «Ρήγα Φεραίου», Δημήτρη Νασίκα, καθώς και τους αντιδημάρχους Στ. Χατζή και Ι. Παπαϊωάννου υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα στο γραφείο της στο ΥΠΕΣ η Υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα που απασχολούν με την έννοια του επείγοντος τον Δήμο «Ρήγα Φεραίου».

Συγκεκριμένα, συζήτησαν για τις ζημιές από της πλημμύρες της 26/06 στις Τοπικές Κοινότητες Καναλίων, Κερασιάς και Στεφανοβικείου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας, στην Τοπική Κοινότητα Κεραμιδίου και τους Οικισμούς Καμαρίου, Αγίου Ιωάννη και Βενέτου της Δημοτικής Ενότητας Κεραμιδίου, καθώς και στον Οικισμό Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Φερών,

Επίσης, για τον φάκελο που έχει καταθέσει ο Δήμος, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» με σκοπό την χρηματοδότηση το έργο: «Εκσυγχρονισμός Υποδομών Ύδρευσης, για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδρευσης, για ανθρώπινη κατανάλωση», που περιλαμβάνει τα υποέργα: 1) αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Κεραμιδίου (604.838 € πλέον ΦΠΑ) και 2) ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας και αυτοματισμών δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου (604.838 € πλέον ΦΠΑ),

Για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» έργων ανάπλασης παιδικών χαρών και την αγορά μηχανημάτων έργου, για την αναζήτηση προγράμματος χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου ηλεκτροδότησης και φωτισμού στην νοτιοδυτική πλευρά του λόφου Μαλούκα, για το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος στη λίμνη Κάρλα και την αποφυγή γραφειοκρατίας για τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου να ενταχθούν στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και για το πρόβλημα σύγχυσης των αρμόδιων υπηρεσιών για οικόπεδα στα όρια μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Λάρισας.

Η Υφυπουργός Μ. Χρυσοβελώνη μετέφερε άμεσα στον αρμόδιο Υπουργό κ. Αλ. Χαρίτση, σε έκτακτη συνάντηση που έγινε από κοινού με την αντιπροσωπεία του Δήμου «Ρήγα Φεραίου», το πρώτο ζήτημα του οποίου η χρηματοδότηση δρομολογείται άμεσα, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν. Για τον σκοπό αυτό το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους του Δήμου και αντίστοιχα τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου