ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Φρένο… στις ορθοπεταλιές»

φρένο-στις-ορθοπεταλιές-460157

Σε «γιοφύρι της Άρτας» εξελίσσεται το έργο του ποδηλατόδρομου στην περιοχή του Βελεστίνου. Η νέα Δημοτική Αρχή αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεμπλοκαριστεί το έργο και να ξεκινήσει η παρέμβαση που εξαιτίας διαδικασιών καταγράφει ήδη «καθυστερήσεις χωρίς να έχει ξεκινήσει».

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου καθυστέρησαν αρκετά όταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακύρωσε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο, κρίνοντας τη μελέτη «υποβαθμισμένη», αφού ο προϋπολογισμός κρίθηκε ότι δεν επαρκεί για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο.

Τα προβλήματα άρθηκαν και η επιτροπή του άρθρου 152 άναψε πράσινο φώς για το έργο, ωστόσο και πάλι πολεοδομικοί λόγοι φρέναραν για μία ακόμη φορά την εργολαβία.

Δεν επιτρέπεται ο κατακερματισμός οικοπέδων σε απόσταση 500 μ. από το σχέδιο πόλης, όπως ακριβώς ισχύει δηλαδή στην περίπτωση της Χλόης, γι’ αυτό και επιβάλλεται να ξεκινήσουν πλέον οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης των οικοπέδων.

Σύμφωνα με τη μελέτη το έργο του ποδηλατόδρομου και του πεζοδρόμου είναι συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων περίπου από το Βελεστίνο μέχρι και τη Χλόη, ενώ το πλάτος του θα είναι στα 2,5 μέτρα.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και ήδη έχουν εξασφαλισθεί από το πρόγραμμα Θησέας περίπου 300.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται και ακόμα ένα συμπληρωματικό ποσό ύψους 48.000 ευρώ για τη φωταγώγηση της περιοχής.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου