ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σε νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχει το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

σε-νέο-ευρωπαϊκό-πρόγραμμα-erasmus-συμμετέχ-752807

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ως εταίρος κατά την διετία 2018-2020 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση KA229/«Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών» με τίτλο “The Influence of Emotions in History. A New Tool for Citizenship”, το οποίο επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ.

Η στρατηγική σύμπραξη θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με σχολεία εταίρους από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Σουηδία.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο του έχει να προωθήσει την καινοτομία στην εκπαίδευση καθώς θα ασχοληθεί με την ανάλυση των ανθρώπινων συναισθημάτων και τον καταλυτικό ρόλο τους στην ιστορική εξέλιξη, μία σχετικά πρόσφατη προσέγγιση στο χώρο της κοινωνιολογίας και ιστορικής έρευνας. Ειδικότερα, οι μαθητές του Ελληνικού σχολείου θα μελετήσουν την εμπειρία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα του σήμερα συγκρίνοντάς τη με αντίστοιχες περιόδους στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν αποτυπώνοντας παράλληλα τις αλλαγές στα συναισθήματα των πολιτών ως αποτέλεσμα των αρνητικών συνεπειών της κρίσης στο βιοτικό τους επίπεδο.

Επίσης, οι μαθητές θα μελετήσουν τις κοινωνικές διαστάσεις και παραμέτρους της κρίσης, όπως η άνοδος των ακραίων ιδεολογιών σε περιόδους κρίσης, η δύναμη της προπαγάνδας ως μέσο επιρροής και ελέγχου των πολιτών καθώς και τον αντίκτυπο της κρίσης στην αντίληψη των Ελλήνων για τη μεταναστευτική κρίση. Τέλος, θα εξετάσουν το συναισθηματικό αποτύπωμα της κρίσης στη γλώσσα με τη δημιουργία καινούριων λέξεων όπως το Grexit.

Η συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και να ανακαλύψουν νέους ενδιαφέροντες τρόπους μελέτης της ιστορίας, που για πολλούς είναι ένα βαρετό μάθημα, μέσα στο συνεργατικό, διαπολιτισμικό περιβάλλον ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου ήδη συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, Δράση KA2 “The Odyssey revisited: Teaching European values in a divided continent”, το οποίο θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2019.

Τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και οι μαθητές του Γυμνασίου Στεφανοβικείου περιμένουν με ανυπομονησία την υλοποίηση του νέου προγράμματος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου