ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Θεσμός που αντέχει στον χρόνο, το παζάρι Βελεστίνου

θεσμός-που-αντέχει-στον-χρόνο-το-παζάρ-756189

Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες αναμένεται να προσελκύσει φέτος το παζάρι του Βελεστίνου, το οποίο ανοίγει επίσημα απόψε τις πύλες του στο κοινό και θα διαρκέσει έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το παζάρι, από τα παλαιότερα της περιοχής, λειτουργεί ως «τονωτική ένεση» για την τοπική οικονομία, αυξάνοντας κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στην περιοχή του Βελεστίνου.

Ο χώρος δίπλα από το δημοτικό στάδιο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ενώ οι διοργανωτές εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση των επαγγελματιών, οι οποίοι προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και άλλες πόλεις. Οι προβλεπόμενες θέσεις των μικροπωλητών, πενήντα περίπου, οι οποίες παραχωρήθηκαν και φέτος δωρεάν, έχουν καλυφθεί, ενώ παράλληλα στο παζάρι λειτουργούν τέσσερις ψησταριές και ένα λούνα παρκ.

Μετά από μακρά προετοιμασία, που διήρκεσε ενάμιση και πλέον μήνα, η λειτουργία του παζαριού ξεκίνησε ατύπως από χθες, με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα να εκφράζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή του για την έγκαιρη ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και την άμεση ανταπόκριση των επαγγελματιών. Παράλληλα, ο κ. Νασίκας σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός, που διατηρείται στο πέρασμα του χρόνου, τονώνει την εμπορική κίνηση και τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.

Το παζάρι του Βελεστίνου αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Ένας ζωντανός οικονομικός και κοινωνικός θεσμός που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών από όμορους Δήμους, που παράλληλα συμβάλλει στην προβολή και ανάδειξη της περιοχής, των τοπικών προϊόντων, της τοπικής παράδοσης και των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εμποροπανήγυρη μετρά πολλά χρόνια ιστορίας και συγκεκριμένα καθιερώθηκε το 1881, με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους, με βασιλικό διάταγμα.

Το ωράριο λειτουργίας της εμποροπανήγυρης έχει καθοριστεί από τις 6 το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Παπατόλιας, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βελεστίνου, το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι συρρέουν από διάφορες περιοχές, είναι σταθερό.

Στους πάγκους που έχουν στηθεί στον χώρο, διατίθενται προς πώληση είδη ένδυσης, υπόδησης, παιχνίδια, αξεσουάρ, φυτικά καλλυντικά και πολλά ακόμη.

Το πλήθος των επισκεπτών, που αναμένεται να συρρεύσουν και φέτος κατά κύματα, δίνει ζωντάνια στην περιοχή, καθώς έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει, να αγοράσει είδη της επιλογής τους και παράλληλα να γευτεί τοπικά εδέσματα, που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου