ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Προσπαθούν να μηδενίσουν το έργο μας»

προσπαθούν-να-μηδενίσουν-το-έργο-μας-773569

«Αήθη και αναίτια» χαρακτηρίζει την επίθεση της ΛΑΣ η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου, κάνοντας λόγο για «προσπάθειες μηδενισμού» του παραγόμενου έργου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα της ονομασίας της πλατείας Ρολογιού, διευκρινίζοντας ότι «δεν έγινε αλλαγή, αλλά συμπλήρωση του ονόματος».

Στην γραπτή απάντηση της Δημοτικής Αρχής Ρήγα Φεραίου, επισημαίνονται τα εξής: «Με μεγάλη έκπληξη και απορία παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες την αήθη και αναίτια επίθεση της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου και του κ. Παπαϊωάννου. Το θέμα με το οποίο αυτή τη φορά καταπιάστηκε ο κ. Παπαϊωάννου σε μια ακόμη προσπάθεια να μειώσει το δημοτικό έργο και απλά να διχάσει τους δημότες, χωρίς φυσικά κανένα αποτέλεσμα, αποτέλεσε η ονομασία της «Πλατείας Ρολογιού», εντός της οποίας έχει ανεγερθεί ο γνωστός σε όλους μας πύργος του ρολογιού. Ο κ. Παπαϊωάννου σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο αναπτύσσει μόνο τις θεωρίες του επί παντός του επιστητού, παριστάνοντας τον «Αρχάγγελο» της αγωνιστικότητας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το καλό του λαού, αλλά δυστυχώς για τον λαό, δεν έχει έρθει σε κανένα Τοπικό Διαμέρισμα να δει τα εκατοντάδες καθημερινά προβλήματα του τόπου μας και πώς τα επιλύουμε, χωρίς επαρκή μέσα με ελάχιστο προσωπικό και φυσικά με ανύπαρκτους πόρους. Ο αγώνας του εξαντλείται σε απαγγελίες θεωριών στο Δημοτικό Συμβούλιο μηδενίζοντας τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων και περιορίζεται μέσω του καταγγελτικού του λόγου στο να κατηγορεί όλους και όλα χωρίς παρόλα αυτά να αναλαμβάνει καμία συγκεκριμένη ευθύνη, χωρίς καμία συγκεκριμένη πρόταση και με συνεχή μηδενισμό για τις προτάσεις μας, για την ανάπτυξη του τόπου και την επίλυση των προβλημάτων που έχουμε υποχρέωση να δρομολογούμε. Η Δημοτική Αρχή θέλοντας να αποδώσει μια ελάχιστη τιμή στο έργο ενός άξιου πολιτικού ανδρός που προσέφερε στον τόπο του, θέλησε να προβεί, ξεπερνώντας οποιαδήποτε παλαιά πολιτική, προστριβή και αντιπαλότητα, στην επέκταση της υπάρχουσας ονοματοδοσίας της «Πλατείας Ρολογιού»».

Διευκρινίσεις για την πλατεία

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου διευκρινίζει ότι: «Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε και επιβάλλεται να δοθεί από μέρους μας, μία απάντηση στον κ. Παπαϊωάννου και σε όσους εν αγνοία τους παραπληροφορήθηκαν μετά τις δηλώσεις του στο Τύπο, καταθέτοντας τις πραγματικές αλήθειες.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 αναλάβαμε μέσω της ξεκάθαρης λαϊκής εντολής να διοικήσουμε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και μας δόθηκε η δυνατότητα να ανατρέξουμε στο αρχείο του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας και έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη πλατεία κατασκευάσθηκε κατόπιν χρηματοδότησης του προγράμματος ΕΣΠΑ του έτους 2012, με τίτλο «ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ» η συγκεκριμένη ονομασία υπάρχει μέσω της αντίστοιχης μελέτης (υπ’ αριθμ. 3/2012), κατόπιν ο συγκεκριμένος τίτλος και ονομασία της πλατείας ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση (με τις υπ’ αριθμ. 193/2011Δ.Σ., 212/2013Δ.Σ., 215/2013Δ.Σ., 43/2013Ο.Ε. και 83/2012Ο.Ε. αποφάσεις με τον τίτλο Πλατεία Ρολογιού, οι οποίες βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Οι ανωτέρω αποφάσεις, εγκρίθηκαν με την επωνυμία «ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ» με ομόφωνη απόφαση από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή.

Εντύπωση προκαλεί η θέση των δύο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με την πρόταση του επικεφαλής τους κ. Πάσχου, ο οποίος υπερψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, με τους ανωτέρω σήμερα να μειοψηφούν και να διαφωνούν, ενώ δεν ενοχλήθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία τους, με την ονομασία της «Πλατείας Ρολογιού».

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο προέβη απλά σε συμπλήρωση, στο ήδη υπάρχον όνομα της «Πλατείας Ρολογιού», με το όνομα Κωνσταντίνος Κανάρης και όχι σε αλλαγή».

Ενίσχυση ιστορικής μνήμης

Απαντώντας, τέλος, στις κατηγορίες που εξαπέλυσε η ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου, περί «προσβολής των ηρώων την Εθνικής Αντίστασης», η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου σημειώνει τα εξής: «Για το πρόβλημα το οποίο εφηύραν είναι πως προσβάλλουμε τους αγώνες των ηρώων την Εθνικής Αντίστασης και τους ηρωικούς αγώνες του λαού μας για την αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής και ιδιαιτέρα της νικηφόρας μάχης του ΕΛΑΣ και του εφεδρικού ΕΛΑΣ Βελεστίνου την 1η Αυγούστου 1944 έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Εάν λοιπόν, οι καλοθελητές έκαναν τον κόπο πριν από οποιαδήποτε δημοσίευση κάποιας ανακοίνωσης γεμάτης «αγανάκτηση» να επισκεπτόταν τον Δήμο μας ή να ενημερώνονταν απλά θα γνώριζαν πως, στην είσοδο της πόλης του Βελεστίνου σε κομβικό σημείο, υπάρχει πλατεία εντός της οποίας έχει ανεγερθεί μνημείο για την Εθνική Αντίσταση του οποίου η θέα ενισχύει την ιστορική μας μνήμη.

Από εκεί ξεκινά επίσης η οδός της Εθνικής Αντίστασης που αποτελεί τη δεύτερη είσοδο της πόλης του Βελεστίνου καθόσον η πρώτη φέρει την ονομασία του εθνομάρτυρα και κορυφαίου του Ελληνικού Διαφωτισμού Ρήγα Φεραίου.

Επίσης, στον προαύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης υπάρχει μνημείο με τα ονόματα όσων θυσιάστηκαν προς όφελος όλων μας, κάθε χρόνο στην καθιερωμένη παρέλαση εκτός των σχολείων της περιοχής παρελαύνει και στρατιωτικό τμήμα προς τιμήν των πεσόντων και από το Δημαρχείο ακούγονται αποσπάσματα και ιστορικά γεγονότα που έλαβαν μέρος στον ιστορικό και μαρτυρικό τόπο μας για εκείνη την περίοδο.

Επιπλέον, με προσωπική απόφαση του δημάρχου, Δημήτρη Νασίκα μετά από πρόταση της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς κ. Χασιώτη, έγινε ο εξωραϊσμός του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στην Άνω Κερασιά, αποτίοντας τιμή στους αγωνιστές του 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ, γεγονός που επιμελώς αποσιώπησε η ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου με τον επικεφαλής της, κ. Παπαϊωάννου Απόστολο.

Όμως, ένας τόπος πρέπει να τιμά και τη σύγχρονη ιστορία του και ένα αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί και ένας άνθρωπος που επί των ημερών του έγιναν σημαντικά και μεγαλόπνοα έργα. Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος Κανάρης και οφείλουμε ως ελάχιστη τιμή να ονοματοθετήσουμε ένα έργο κοντά στη γειτονιά του, κοντά στο Δημαρχείο όπου έζησε και έδρασε τόσα χρόνια. Και ένα έργο το οποίο εάν αναζητήσουμε την αρχή του, θα βρούμε τις ιδέες του και την υπογραφή του. Για αυτό το λόγο επεκτείναμε και δεν αλλάξαμε την επίσημη ονομασία «Πλατεία Ρολογιού» που όπως αποδεικνύουμε μέσω των στοιχείων των αποφάσεων των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου ελπίζουμε να έγινε σαφές σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Λυπούμαστε για άλλη μια φορά που με δόλια μέσα και διάφορες παρωχημένες ιδέες ο κ. Παπαϊωάννου υποβαθμίζει τη νοημοσύνη των δημοτών και δυστυχώς προδιαγράφει την πορεία του στα τοπικά δρώμενα μένοντας συνεχώς στην αφάνεια χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στον Δήμο μας.

Κάνουμε σαφές προς όλους πως δεν θα απαντήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα όσο και αν ξαναπροκληθούμε, διότι θεωρούμε πως οι απαντήσεις και τα στοιχεία μας καλύπτουν και τον πιο κακοπροαίρετο επικριτή του έργου της Δημοτικής Αρχής», κλείνει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου