ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιχωματώσεις στο δίκτυο Κερασιάς – Καναλίων

επιχωματώσεις-στο-δίκτυο-κερασιάς-κ-804549

Εργασίες αρχίζει σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για την προσωρινή επιδιόρθωση των ζημιών που υπέστη τμήμα του οδικού δικτύου μεταξύ Κερασιάς – Καναλίων την περασμένη εβδομάδα με την επικράτηση των καταστροφικών καταιγίδων της «Νεφέλης».

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενημέρωσε ότι μπουλντόζες και φορτηγά θα ξεκινήσουν επιχωματώσεις με στόχο να συνδεθούν τα δύο χωριά και οι κάτοικοι να μπορούν να εξυπηρετηθούν στην καθημερινότητά τους.

Οι εν λόγω εργασίες εντάσσονται σε εργολαβία που η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων «τρέχει» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, η οποία είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Η προσωρινή αποκατάσταση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις επόμενες τρεις – τέσσερις μέρες. Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα συντάσσει τα τεύχη δημοπράτησης ώστε στο επόμενο διάστημα που θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την οριστική αποκατάσταση να είναι προετοιμασμένη.

«Προσπαθούμε να επισπεύσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εξασφαλίζοντας χρηματοδοτικό εργαλείο για να προβούμε στην οριστική αποκατάσταση. Ταυτόχρονα με μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και με τρέχουσες εργολαβίες προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην εξασφάλιση μίας ασφαλούς καθημερινότητας των συμπολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη.

Επισημαίνεται ότι για την οριστική εκτέλεση του έργου εκτιμάται ότι απαιτείται κονδύλι ύψους 800.000 ευρώ και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βρίσκεται σε αναμονή προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικών να εγκρίνει το ποσό.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας απέδωσε τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν η Κερασιά και τα Κανάλια στον μεγάλο όγκο βροχής που έπεσε στην περιοχή με το πέρασμα της «Νεφέλης» από τη Μαγνησία.

«Μέσα σε μία μέρα στον Δήμο Ρήγα Φεραίου έπεσε νερό που αντιστοιχεί σε τρεις μήνες», επισήμανε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης.

Από τις ισχυρές καταιγίδες όπως είναι γνωστό τα δύο χωριά πλημμύρισαν μέσα σε μία ώρα, ενώ υπήρξαν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο, καθώς ο χείμαρρος Κερασιώτης ξεχείλισε και τράβηξε το οδόστρωμα σε έκταση 200 μέτρων.

Ερωτηθείσα για τα αντιπλημμυριακά έργα στην περιοχή η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι «υλοποιούμε τη μελέτη που συντάχθηκε το 2005, η οποία συνδέεται με τα έργα της Κάρλας. Και στο κομμάτι αυτό συντάσσουμε νέα δελτία για τα αντιπλημμυρικά έργα. Ήδη στην περιοχή έχει πάει κλιμάκιο, έχει κάνει καταγραφή και ξεκινά τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης.

Εάν δεν υπήρχαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κερασιώτη και τα Κανάλια, η περιοχή θα ζούσε φαινόμενα σαν αυτά της Μάνδρας», συμπλήρωσε η ίδια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου