ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δύο χρόνια στον πάγο!

δύο-χρόνια-στον-πάγο-851206

Από το 2008 οι εργατικές κατοικίες του Βελεστίνου έχουν κληρωθεί σε 40 δικαιούχες οικογένειες. Μέχρι σήμερα, δύο χρόνια μετά και στην αυγή του 2011, οι κατοικίες παραμένουν ανολοκλήρωτες και οι οικογένειες αυτές στο δρόμο.

Και ενώ ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) από το Σεπτέμβρη είχε δώσει χρονοδιάγραμμα έξι μηνών για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, δηλαδή το Μάρτιο θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί, από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία εργασία και μάλλον συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναζήτηση κονδυλίου ύψους 700.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα οι εργατικές κατοικίες να είναι ακόμα στον πάγο εδώ και πάρα πολλούς μήνες. Ο ανάδοχος εργολάβος παραμένει απλήρωτος, άγνωστο από πότε, και για το λόγο αυτό εγκατέλειψε το έργο αφήνοντάς το ημιτελές. Οι κατοικίες είναι έτοιμες, όμως παραμένουν σε εκκρεμότητα οι εργασίες εκείνες που προβλέπονταν στους εξωτερικούς χώρους, ενώ μετά από συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Φερών Κ. Κανάρης με τον ΟΕΚ το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενημερώθηκε πως ελλείψεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των διαμερισμάτων, καθώς δεν έχουν τοποθετηθεί πλακάκια και είδη υγιεινής.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι στους εξωτερικούς χώρους συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή χώρων στάθμευσης, πάρκων και μια σειρά άλλων εργασιών για τον καλλωπισμό του χώρου.

«Ο κόσμος δεν βλέπει κάθε μέρα τον ΟΕΚ. Εμένα βλέπουν στο δρόμο, από μένα ζητάνε το λόγο γιατί ακόμα δεν έχουν μπει στα σπίτια τους. Εμένα ρωτάνε τι θα κάνουν που τόσο καιρό υποχρεώνονται να μένουν σε συγγενείς ή που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους επειδή όλος τους ο μισθός φεύγει σε ενοίκια και λογαριασμούς. Έπρεπε να μου δώσουν μια απάντηση», τονίζει ο κ. Κανάρης.

Πάντως τα 700.000 ευρώ που σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οργανισμού είναι αναγκαία για να ολοκληρωθούν όλες οι εναπομείνασες εργασίες το Σεπτέμβριο είχαν «μπλοκάρει» σε κάποιον ανακεφαλαιωτικό πίνακα από την ελεγκτική υπηρεσία, ωστόσο τρεις μήνες μετά ακόμα δεν έχουν ξεμπλοκάρει από ό,τι δείχνει το αποτέλεσμα.

Ο κ. Κανάρης διαμηνύει ότι η εν λόγω κατάσταση πρέπει επιτέλους να σταματήσει, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ήδη έχουν παρέλθει δύο χρόνια από την κλήρωση των σπιτιών και ακόμα οι 40 οικογένειες δεν έχουν μπει μέσα.

Όπως μάλιστα προσθέτει ο κ. Κανάρης από τις καθημερινές επισκέψεις και τηλεφωνήματα στο δήμο δικαιούχων έχει διαπιστώσει πως αυτοί οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ενοίκιο όσοι από αυτούς διαθέτουν χρήματα και έχουν την δυνατότητα, ενώ άλλοι έχουν υποχρεωθεί να συγκατοικούν με συγγενικά τους πρόσωπα ή να έχουν υποχρεωθεί σε φιλοξενία.

Να αναφερθεί ότι και πριν λίγους μήνες οι ίδιοι οι δικαιούχοι σε μία προσπάθεια να αναδείξουν το θέμα και να βάλουν ένα τέλος στην αναμονή, είχαν αποστείλει σχετικό έγγραφο στους βουλευτές του Νομού, ζητώντας τους να συμβάλουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

«Είναι απαράδεκτη η τακτική που ακολουθεί ο ΟΕΚ. Έχει 40 οικογένειες να περιμένουν στο δρόμο και να τις κοροϊδεύει. Και όχι μόνο αυτό. Δεν βγαίνει να μας πει επιτέλους κάτι επίσημα να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε και τι θα πούμε στο κόσμο που μας ρωτάει», σημειώνει ο δήμαρχος ο οποίος δηλώνει πως «έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι» με την κατάσταση με τις εργατικές κατοικίες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου