ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Επιτυχίες στο ΓΕΛ Καναλίων: Εμαθαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το καλό νέο

επιτυχίες-στο-γελ-καναλίων-εμαθαν-από-807275

Με χαμόγελα και ευχές αγκάλιασαν τους μαθητές που πέρασαν με επιτυχία το κατώφλι των πανελλαδικών εξετάσεων οι κάτοικοι των πλημμυρόπληκτων περιοχών Κερασιάς και Καναλίων, βιώνοντας με έντονα συναισθήματα τις επιτυχίες των υποψηφίων, που αποτέλεσαν ευχάριστη νότα στις εικόνες της καταστροφής που άφησε η «Νεφέλη». Τις δύο πρώτες θέσεις μεταξύ των αποφοίτων του ΓΕΛ Καναλίων, κατέκτησαν δύο φίλοι, ο Κωνσταντίνος Βοβότης από την Κερασιά και ο Δημήτρης Κοκόλας από τα Κανάλια, οι οποίοι πληροφορήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το χαρμόσυνο νέο, για την διπλή επιτυχία, που αποτελεί επιβράβευση των κόπων τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο καταστροφικός τυφώνας που «χτύπησε» τα δύο χωριά, αφήνοντας πίσω του βαθιές πληγές, ζημιές στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο ύδρευσης, σε δρόμους, σπίτια, επιχειρήσεις και αγροτικές εκτάσεις, καταστρέφοντας τον δρόμο Κερασιάς – Καναλίων, δεν επέτρεψε στον Κωνσταντίνο Βοβότη από την Κερασιά να φτάσει μέχρι το σχολείο του, το Λύκειο Καναλίων, για να δει τα αποτελέσματα. Το χωριό του αποκόπηκε από την υπόλοιπη περιοχή και ο ίδιος πληροφορήθηκε τηλεφωνικά την επιτυχία του, όταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε μαζί του.

Ο Δημήτρης Κοκόλας από τα Κανάλια

Το πρώτο συναίσθημα χαρά και η πρώτη αντίδραση του Κωνσταντίνου έκπληξη για το θετικό αποτέλεσμα των προσπαθειών του, που μεταφράστηκε σε 17.690 μόρια και την πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψήφιων του, στο ΓΕΛ Καναλίων. «Περνάμε δύσκολες ώρες στην Κερασιά, αλλά νιώθω χαρά για το αποτέλεσμα των πανελλαδικών», είπε. Όνειρό του είναι να σπουδάσει Γεωπονία, να δραστηριοποιηθεί στα κτήματα της οικογένειας, να προσφέρει στην περιοχή.

Τα χθεσινά αποτελέσματα των πανελλαδικών ήταν το επιστέγασμα καθημερινής προσπάθειας και κόπων. Κάθε πρωί το καθιερωμένο «ταξίδι» με το λεωφορείο για το σχολείο και νωρίς το απόγευμα, φροντιστήριο στον Βόλο, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τις πανελλαδικές.

Χαμόγελο χαράς και ικανοποίησης ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Κοκόλα από τα Κανάλια, όταν πληροφορήθηκε ότι πέρασε με επιτυχία τις πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 17.562 μόρια.

Ο νεαρός απόφοιτος του ΓΕΛ Καναλίων κατετάγη δεύτερος μεταξύ των υποψηφίων του σχολείου του, βιώνοντας. «Έχουμε πολλές ζημιές το τελευταίο διάστημα από τις πλημμύρες και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε τους άλλους αλλά και τους εαυτούς μας και γενικώς αφήσαμε για λίγο πίσω τις πανελλήνιες και επικεντρωθήκαμε στα προβλήματα του χωριού», είπε.

Οι κάτοικοι του χωριού μοιράστηκαν με τον νεαρό Δημήτρη την χαρά της επιτυχίας του, γιατί «όλοι είμαστε μια οικογένεια στο χωριό» όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου