ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αλλαξαν όψη οι αίθουσες του ΓΕΛ Βελεστίνου

αλλαξαν-όψη-οι-αίθουσες-του-γελ-βελεστ-818963

Με σύνθημα «Αν θες ν’ αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα από γύρω σου…», την περσινή χρονιά οι μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου άρχισαν να μεταμορφώνουν τις αίθουσες διδασκαλίας προσθέτοντας τις δικές τους συμβολικές πινελιές.

Το γενικό σκεπτικό των υπευθύνων της εκπαιδευτικής μονάδας σε αυτή τη δραστηριότητα συνοψίζεται στο γεγονός πως όταν οι μαθητές ξεκινούν το Λύκειο, σε κάθε τάξη παραχωρείται η αίθουσα για δύο χρόνια.

Στο διάστημα αυτό, σε συνεννόηση πάντα με το σχολείο, μπορούν να τη διαμορφώσουν έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον πιο όμορφο και σίγουρα πιο οικείο, στον χώρο που περνούν ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της ζωής τους.

Έτσι, φέτος σειρά είχαν τα παιδιά που φοιτούν στην Α’ Λυκείου. Με μπογιές και πινέλα, με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και σε συνεργασία με τους καθηγητές, το κάθε τμήμα της Α’ τάξης άλλαξε ριζικά τους τοίχους μέσα στην αίθουσα, αναλαμβάνοντας δράση τις τελευταίες ημέρες πριν κλείσει το σχολείο και ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκπαιδευτική δραστηριότητα υπάρχουν δύο απαράβατοι κανόνες: Οι τοιχογραφίες πρέπει να διαθέτουν ένα νόημα και οι τοίχοι πρέπει να είναι σε θέση να «φρεσκάρονται» όταν χρειάζεται.

Στο πλαίσιο της δράσης που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, η Ειρήνη, μηνύματα κατά του ρατσισμού αλλά και ο σπουδαίος Οδυσσέας Ελύτης θα συνοδεύουν πλέον τους μαθητές ως πνευματικοί φάροι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου