ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Φυλάκιση για βεβήλωση των τάφων των δύο αδερφών

φυλάκιση-για-βεβήλωση-των-τάφων-των-δύ-820169

Εκλεψε από τα μνήματα δύο αδερφών στο νεκροταφείο του Αγίου Αθανασίου Στεφανοβικείου τις κολόνιες τους, τα κραγιόν τους, τις μάσκαρες και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Φρίκη προκάλεσε χθες στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου η εκδίκαση μίας υπόθεσης κλοπής. Μία γυναίκα κατηγορούνταν ότι έκλεψε τα δώρα που είχε εναποθέσει στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων παιδιών της μία οικογένεια από το Στεφανοβίκειο.

Η οικογένεια είχε τοποθετήσει στα μνήματα τα συγκεκριμένα αντικείμενα, τα οποία ήταν ανεκτίμητης συναισθητικής αξίας για τα παιδιά τους, την Κατερίνα και την Ιωάννα Κουτσιαρή, που ένα βράδυ δεν γύρισαν στο σπίτι και «χάθηκαν» για πάντα στο 36ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας στο ύψος του Στεφανοβικείου, σε φοβερό τροχαίο που συνέβη τον Ιούλιο του 2014.

Οι ταλαιπωρημένοι γονείς, που «σύρθηκαν» στα δικαστήρια για τη δικαίωση της μνήμης των δύο αδικοχαμένων κοριτσιών τους και την ποινική τιμωρία του υπαιτίου πρόκλησης του δυστυχήματος, βρέθηκαν ξανά στα δικαστήρια για μία άλλη υπόθεση, για την κλοπή των πραγμάτων των νεκρών κοριτσιών τους!

Κανένας από τους παρόντες στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου δεν μπορούσε να πιστέψει όσα ακούγονταν. Ο πατέρας των παιδιών είδε την κατηγορούμενη να πλησιάζει τα μνήματα στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, αλλά επειδή εκείνη ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας πίστεψε πως πήγε για να επισκεφτεί τα παιδιά. Δεν φανταζόταν ποτέ -όπως φέρεται να κατέθεσε- ότι εκείνη θα έκλεβε τα «δώρα» των παιδιών αντί να ανάψει ένα κεράκι στη μνήμη τους.

Η σύζυγός του ανακάλυψε σοκαρισμένη την απώλεια των πραγμάτων λίγη ώρα αργότερα. Οι γονείς συζήτησαν για την κλοπή και δεν άργησαν να ξετυλίξουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να φτάσουν στη δράστιδα.

Ο εισαγγελέας έδρας έκρινε ένοχη τη κατηγορούμενη και η πρότασή του υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε σε αυτό από τον δικηγόρο της. Φέρεται να μην αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, και το πιο σοκαριστικό ήταν ότι είπε πως ήθελε τα πράγματα των αδερφών για να τα δώσει στα παιδιά της.

Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών. Μάλιστα, λόγω του τόπου τέλεσης της κλοπής και της ιδιάζουσας περίπτωσης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν αναγνώρισε τη δυνατότητα στην καταδικασθείσα η ποινή να έχει αναστολή εκτέλεσης και τη μετέτρεψε προς πέντε ευρώ ημερησίως. Η καταδικασθείσα έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου