ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σημαντικός θεσμός τα «Ρήγεια»

σημαντικός-θεσμός-τα-ρήγεια-823219

Επετειακό χρώμα έχουν οι φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 220 χρόνων από τον θάνατο του Εθνομάρτυρα Ρήγα Βελεστινλή (24 Ιουνίου 1798-24 Ιουνίου 2018). Με αφορμή, λοιπόν, το συγκεκριμένο γεγονός, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους, τη Μουσική Δημοτική Σχολής, τη Θεατρική Ομάδα του δήμου και μονωμένους δημότες, δημιούργησε και φέτος ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους του δημότες και επισκέπτες του δήμου όλων των ηλικιών, γεμάτο πολιτισμό, ιστορία, παράδοση και αθλητισμό. Τα «ΡΗΓΕΙΑ» έχουν εμπλουτιστεί, αλλά παράλληλα έχουν διατηρηθεί οι περισσότερες παραδοσιακές καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Ο κύκλος άνοιξε την Κυριακή 13 Μαΐου και περιέχει σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 26 Αυγούστου, σε κάθε γωνιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στο πρόγραμμα του Ιουνίου, καταγράφονται οι εξής εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 9 Ιουνίου, διοργανώνεται Γιορτή Αγριογούρουνου με ζωντανή ορχήστρα στην κεντρική πλατεία Βενέτου, ώρα 20.30.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου πραγματοποιείται η γιορτή λήξης ΚΔΑΠ, στην κεντρική πλατεία Ριζομύλου (χώρος μπάσκετ), ώρα 20.00.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου σειρά έχει η 1η Μαθητική δράση – Εκθεση μαθητικής δημιουργίας, στην πλατεία ρολογιού Βελεστίνου, ώρα 10.00 πμ.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου προγραμματίζονται μαθητικές επιδείξεις της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ρήγα Φεραίου, στο Δημοτικό Σχολείο Κεραμιδίου, ώρα, 10.00π.μ, την Τρίτη 19 Ιουνίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου ώρα 20.30, και την Πέμπτη 21 Ιουνίου στην έδρα της Σχολής στο Στεφανοβίκειο, ώρα 20.30.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου, τελετή αποφοίτησης Γ’ τάξης Ενιαίου Λυκείου Βελεστίνου, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, ώρα 21.30

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου χοροί και δρώμενα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανοβικείου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ενόψει της λήξης της χρονιάς με ζωντανή ορχήστρα, στον χώρο του δημοτικού σχολείου, ώρα 21.00

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου