ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Νέες έρευνες για το δυστύχημα στα Κανάλια

νέες-έρευνες-για-το-δυστύχημα-στα-κανά-9555

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι κατηγορούμενοι για το εργατικό δυστύχημα που συνέβη τον Οκτώβριο του 2016 στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδούς Καναλίων – Βελεστίνου, με θύμα τον 52χρονο εργάτη Γιώργο Γιάτσιο, ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα ενώ απασχολούνταν σε εργασίες ασφαλτόστρωσης στο έργο «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου Ρήγα Φεραίου», το οποίο υλοποιούνταν με φορέα την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τόσο ο οδηγός του φορτηγού με επικαθήμενη καρότσα που χειριζόταν το όχημα το οποίο «βρήκε» σε καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ηλεκτρικό τόξο και το ηλεκτρικό ρεύμα να διαπεράσει τον άτυχο εργάτη, όσο και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εργολαβία, κρίθηκε από το δικαστήριο ότι δεν έφεραν καμία ευθύνη για το εργατικό δυστύχημα.

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, ο οποίος έκρινε ότι την ευθύνη του δυστυχήματος τη φέρει η αναπληρώτρια τεχνικός ασφαλείας, η οποία είχε κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και δεν παρουσιάστηκε για να δώσει κατάθεση.

Ο εισαγγελέας έδρας, κάνοντας την πρότασή του, ζήτησε η δικογραφία της υπόθεσης να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου και να διερευνηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά της αναπληρώτριας επιβλέπουσας μηχανικού.

Για τους κατηγορουμένους τόνισε ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε επισημάνει σε δεκάλεπτη ενημέρωση τον κίνδυνο που υπήρχε, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε ότι δεν έφερε καμία απολύτως ευθύνη καθώς έλειπε από το έργο, και αρμόδια για να δώσει οδηγίες την ώρα των εργασιών ήταν η αναπληρώτρια επιβλέπουσα μηχανικός.

Ο άτυχος 52χρονος είχε μόλις δύο μέρες που είχε προσληφθεί στην εταιρεία. Το φοβερό δυστύχημα είχε συμβεί στις 9.30 το πρωί στις 13 Οκτωβρίου. Το φορτηγό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ανατροπής για να ρίξει την πίσσα που μετέφερε στον διαστρωτήρα, φέρεται να ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ, και το αποτέλεσμα ήταν μοιραίο.

Ο 58χρονος οδηγός του φορτηγού δεν υπέστη το παραμικρό, καθώς το όχημα είχε ελαστικά τα οποία προστατεύουν από διαρροή ρεύματος. Το ίδιο και ένας εργάτης που βρισκόταν πάνω στην καρότσα. Ο άτυχος εργάτης όμως κεραυνοβολήθηκε, καθώς φέρεται να βρισκόταν στο πίσω μέρος του μηχανήματος και ακουμπούσε τόσο στον κουβά του διαστρωτήρα όσο και στην καρότσα του φορτηγού. Το ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε επάνω στο χέρι του την εισαγωγή και την εξαγωγή του.

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας για την τύχη του εργάτη. Ολόκληρο το συνεργείο που αποτελούνταν από τουλάχιστον πέντε-έξι άτομα προσωπικό προσπαθούσαν να το βοηθήσουν. Εδιναν τις πρώτες βοήθειες, μάταια όμως γιατί ο άνδρας δεν αντιδρούσε.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος. Διερχόμενοι οδηγοί συγκλονισμένοι έτρεχαν να δουν τι συνέβη. Αμεσα ειδοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσε Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ Βόλου. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου κατέβαλε επί τόπου φιλότιμη προσπάθεια για να επαναφέρει τον 52χρονο. Δυστυχώς, όμως, για τον εργάτη ήταν ήδη αργά. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου διαπιστώθηκε και τυπικά ο θάνατός του.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου