ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον τέως Δήμαρχο Φερών

σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στον-τέως-12779

Εφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης σε ηλικία 88 ετών. Ο εκλιπών είχε προσφέρει πολύ σημαντικό έργο στην τοπική αυτοδιοίκηση επί 16 συναπτά έτη, από τη θέση του δημάρχου.

Γνωστός για την ευγένεια και την καλοσύνη του, ήταν πολύ αγαπητός σε όλους και όσοι τον γνώρισαν έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τον σπάνιο χαρακτήρα του.

Αριστος οικογενειάρχης, δημιούργησε δεμένη οικογένεια με τη σύζυγό του Ελευθερία, καμαρώνοντας την πρόοδο των παιδιών του, τον Τριαντάφυλλο, οδοντίατρο, και την Ελένη, δικαστική υπάλληλο, αλλά και των πέντε εγγονιών του.

Ο Κωνσταντίνος Κανάρης άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εξελέγη δήμαρχος Βελεστίνου αρχικά την περίοδο 1994 – 1998. Κατόπιν, από το 1998 έως το 2002, από το 2002 έως το 2006, και από το 2006 έως το 2010 ως δήμαρχος του καποδιστριακού Δήμου Φερών, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το έργο του, στο οποίο καταγράφονται μεταξύ άλλων ο πεζόδρομος και το Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο ενός καταξιωμένου δημάρχου, ενός ανθρώπου με όραμα και αγάπη για τον τόπο του. Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κανάρης θα μείνει για πάντα στην σκέψη μας και στη συνείδησή μας, ως ένας άξιος εκπρόσωπος της κοινωνίας μας, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με εντιμότητα, συνέπεια και ήθος, και κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το έργο του δημάρχου Κωνσταντίνου Κανάρη αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη σε μας, τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και την τοπική μας κοινωνία. Θα θυμόμαστε για πάντα την ανιδιοτελή και μεγάλη προσφορά του στους δημότες. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Το τελευταίο αντίο θα απευθύνουν στον πρώην δήμαρχο οι τοπικές αρχές και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 3 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βελεστίνο.

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο Ρήγα Φεραίου συνεδρίασε εκτάκτως χθες και εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται ότι «σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο και τα συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κανάρη και θα καταθέσουν στεφάνι στη μνήμη του».

Ανακοίνωση του βουλευτή Χρήστου Μπουκώρου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κανάρη, επισημαίνεται: «Με αισθήματα βαθιάς λύπης πληροφορήθηκα την απώλεια του επί πολλά χρόνια Δημάρχου Βελεστίνου και στη συνέχεια Φερών Κωνσταντίνου Κανάρη. Ο εκλιπών υπήρξε ένας πραγματικός άρχοντας της αυτοδιοίκησης. Τιμήθηκε από τους συμπολίτες του όσο κανένας άλλος στην ιστορία του δήμου της γενέτειρας του εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίου. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης δίδαξε ήθος, προσφορά, ανιδιοτέλεια και ευγένεια. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε τους συμπολίτες του, είτε ως στέλεχος και διευθυντής του δήμου είτε ως δήμαρχος, άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα. Θα θυμόμαστε πάντα, ως μια από τις ιστορικές φυσιογνωμίες της τοπικής πολιτικής σκηνής, τον αείμνηστο δήμαρχο Κωνσταντίνο Κανάρη. Για εμένα προσωπικά υπήρξε ένας ειλικρινής φίλος και πολύτιμος σύμβουλος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά του και σε όλη την οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της φεραίας γης που θα τον αγκαλιάσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου