ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Παρεμβάσεις εσωτερικής οδοποιίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

παρεμβάσεις-εσωτερικής-οδοποιίας-στ-31919

Σε σημαντικές παρεμβάσεις αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας όλων των δημοτικών διαμερισμάτων προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Hδη στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι εργασίες στην τοπική κοινότητα Ριζομύλου και ακολουθούν το Στεφανοβίκειο, τα Κανάλια και στη συνέχεια οι υπόλοιπες τοπικές κοινότητες.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που επιλύουν χρόνια προβλήματα και βελτιώνουν τις υποδομές του εσωτερικού οδικού δικτύου στα διάφορα σημεία του δήμου, εξυπηρετώντας και καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.

Ειδικότερα, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σταύρου Χατζή, έχουν καταγραφεί όλα τα σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, ώστε με τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες να αναβαθμιστούν όλοι οι οικισμοί του δήμου με την αποκατάσταση όλων των φθορών του οδοστρώματος

Παράλληλα με τις εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού δικτύου πραγματοποιούνται εργασίες και στην αγροτική οδοποιία του δήμου. Έχουν ήδη αντιμετωπιστεί τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στους οικισμούς Περιβλέπτου, Ελευθεροχωρίου, Μικρού Περιβολακίου και Χλόης προς διευκόλυνση στην πρόσβαση των δημοτών στα κτήματα και τις καλλιέργειές τους.

Επίσης υπήρξε ειδική μέριμνα για το δάσος της τοπικής κοινότητας Κεραμιδίου, όπου σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του δήμου μας, με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα, συνεργεία του δήμου μετέφεραν υλικά για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, καθώς στην περιοχή εργάζονται καθημερινά υλοτόμοι και κτηνοτρόφοι του Κεραμιδίου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σταύρος Χατζής, δήλωσε σχετικά: «Στόχος μας είναι ο δήμος να δημιουργήσει δρόμους ασφαλείς με εύκολη πρόσβαση και καλές συνθήκες για τις μετακινήσεις των δημοτών που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητά τους και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής τους. Οι εργασίες μας εξελίσσονται ομαλά και με ταχείς ρυθμούς. Ολοκληρώνουμε το εσωτερικό οδικό δίκτυο στην Τ.Κ. Ριζομύλου και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα».

Αποκατάσταση ζημιών

Στο μεταξύ, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχώρησε άμεσα σε αποκατάσταση και συντήρηση όλων των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή στη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου οι δημότες να μην αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους πρόσβαση στα χωριά αλλά και στη διαβίωσή τους.

Τα παραπάνω προβλήματα εντοπίστηκαν σε αγροτικούς δρόμους, στον ηλεκτροφωτισμό των περιοχών του δήμου αλλά και γενικότερα σε υποδομές που εξυπηρετούν καθημερινά τους δημότες.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Σταύρος Χατζής, δήλωσε: «Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει υποστεί ζημιές από πρόσφατες κακοκαιρίες. Τα μηχανήματα του δήμου, καθώς και ιδιώτες εργολάβοι που συνεργάζονται με τον δήμο, δίνουν καθημερινά μάχη να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Οι ζημιές είναι τεράστιες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Στόχος και δέσμευση της δημοτικής αρχής είναι να αποκατασταθούν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όλες οι φθορές που δημιουργήθηκαν. Οι αντιδήμαρχοι, η τεχνική υπηρεσία του δήμου και οι μηχανικοί έχουν επισκεφθεί ήδη τα περισσότερα σημεία που έχουν υποστεί ζημιά, παρακολουθούν και συντονίζουν την πρόοδο των εργασιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου